Tegneseriefestivalen Art Bubble i Rundetårn!

Danmarks Industrimuseum i Horsens har hidtil været rammen om festivalens tre første inkarnationer, men den 14.-15. november 2015 indtager tegneseriefestivalen Art Bubble Rundetårn i hjertet af København. Festivalens formål er at sætte fokus på alle de fantastiske tegneserier – og vise bredden i dansk tegneseriekultur. Festivalen er for hele familien og tegneserier for både voksne og børn – og måske barnlige sjæle?

Vi har en hel række spændende internationale og danske gæster, heriblandt en af alle tiders mest berømte Anders And-tegnere; amerikanske Don Rosa. Hertil kommer blandt andre; amerikanske David Petersen (Mouseguard), finske JP Ahonen der netop er udkommet på dansk (Perkeros), danske Henrik Rehr (Gavrillo Princip) besøger os fra sit hjem i New York, franskfødte Thierry Capezzone (H.C. Andersen jr., Daisy), Ingo Milton samt vittighedstegningslegenden Anni Lippert, kendt fra Se og Hør. Der vil være fyldt med stande, butikker, forlag, hvor du kan finde gode tilbud – sjældne samleobjekter og ikke mindst møde alle de danske tegnere og se alle de nye udgivelser.

2015 bliver året hvor Art Bubble for anden gang uddeler Hanne Hansen Prisen som er opkaldt efter Arne Ungermanns figur og serie af samme navn. Dette års vindere vil blive udvalgt af sidste års vindere, Thierry Capezzone, Ingo Milton og Henrik Rehr. Allerede nu ved de, at der skal uddeles 3 priser; til tre personer der har haft særlig indflydelse på danske tegneserier. Hvem der løber med de flotte statuetter bliver dog først afsløret 14. november 2015 på Art-bubbles aftenshow. Art-bubble.dk vil selvfølgelig løbende blive opdateret med nyheder om, hvilke tegneserieskabere der gæster årets festival – og allerede nu kan man finde information om entrépris og lignende her på vores nydesignede hjemmeside.

 

Er du tegneserieskaber/forlag/merchandise/andet og ønsker du en stand ved festivalen, skal du trykke her: Praktiske informationer omkring stande