Stande på Art Bubble

Når Art Bubble løber af stablen i Dokk1 d. 16.-18. september 2022 bliver det med et bredt udvalg af fantastiske standholdere.
Bemærk, at fredag d. 16. er forbeholdt events på Dokk1. Standene åbner 10-16 lørdag og søndag, d. 17.-18. september, hvor du kan møde vores mange fantastiske tegnere, forfattere, forlag og øvrige standholdere. Klik på billederne for mere information om de enkelte.

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
Marie Høegh er en aspirerende tegneserieskaber, som har lavet tegneserien "Gerdapigen". Tegneserien handler om den aldrende kvinde Gerda, der lever et ukonventionelt seniorliv.
Forlaget Afkom er et dansk mikro-forlag og distributør i vækst. Forlaget blev grundlagt i 2019 ud af ren frustration over, at der ikke blev udgivet nok horror-tegneserier og zines i Danmark. Forlagets principper bygger på idéerne fra punkrock og har dybe rødder i D.I.Y.-kulturen. Drivkraften for forlaget er at give tegnere mulighed for at bliver udgivet på tryk. Med en kasse bag på cyklen, cykles udgivelserne rundt i byen, til zine fester og tegneseriemesser. “Og lad det være sagt med det samme – det er undergrund med stort U.” -SUPERKULTUR.DK
I strive to take people on a journey by telling a story through graphic design, illustrations and social media.
Forlaget desAHJn har som hovedformål at udgive publikationer med et indhold præget af mine interesser. En af disse er indsamling af viden om og dokumentation af den by, hvor jeg voksede op, stationsbyen Jyderup på Vestsjælland, og dens historie.
Foto: Carsten Olsen
Bryn Forrester
Bryn Forrester is an English comic artist who lives and works in Randers. They make short comic books and are showing the demo of their video game and comic Beyond the Cutter at Art Bubble this year.
Find their work @UnicornClutter on Twitter, Instagram, Itch.io, and Twitch.
Danmarks ældste LGBT+ Boghandel
(Regn)Buens Bogcafé er Danmarks eneste boghandel specialiseret i at forhandle LGBT+ litteratur. Vi blev stiftet i April 2021, og som vi godt kan lide at sige det, så er vi først, størst, bedst, eneste og dermed også ældste LGBT+ boghandler i Danmark. LGBT+ boghandlere har i længere tid eksisteret flere steder i verden, men ikke i Danmark, på trods af at vi har været forgangsland på flere fronter, når det kom til LGBT+ rettigheder og ligestilling. Vi er beliggende i 9000 Aalborg, som er den største by i Nordjylland. Det er et meget bevidst valg vi har taget af den simple grund, at det er her, vi selv bor og elsker at være – og så synes vi at Nordjylland fortjener en hyggelig bogcafé. Her drømmer vi om at være et nordjysk anker for alle regnbuer, hvor vi kan fejre alt, hvad der gør os forskellige. Alle er naturligvis velkomne i Buens Bogcafé
Mit navn er Casper Sand – jeg er grafisk designer og tegneserieskaber. Jeg hjælper gerne med logodesign, illustrationer, banner-opsætning, koncept tegninger, brochure-design, andet design til trykte medier – og meget mere. Der er åbent for freelance opgaver, enten på timebasis eller aftalt pris for afsluttet projekt. Har du et projekt, så skriv en mail for mere info. Min fritid bliver oftest brugt på tegneserie-tegning (som du nok har opdaget her på hjemmesiden). Hovedprojektet hedder Infection, men en gang i mellem bliver der også plads til andre mini-serier. Jeg har blandt andet haft humørstriber i Basserne, Herning Folkeblad og Ude og Hjemme. Du har også kunne finde mine tossede historier i forskellige antologier fra Ondskabens Flydende Vatikan. Jeg styrer desuden mini-forlaget Global Waste Publishing.
Man kan dyrke donaldismen på mange forskellige måder: Nogen vil gerne have en komplet samling Anders And & Co., mens andre bare vil have de blade, hvor deres yndlingstegnere er med. Nogen holder sig til tegneserier, mens andre samler på alle typer Disneyprodukter.
Danske Tegneserieskabere er interesseorganisationen for forfattere, tegnere og farvelæggere, der arbejder professionelt med tegneserier i Danmark. Foreningen har siden 1989 varetaget de professionelle tegneserieskaberes faglige interesser: Internt ved at styrke efteruddannelse, vidensdeling, produktudvikling, salgstræning, målgruppetænkning mv.
Eksternt overfor regering, folketing, ministerier, uddannelsesinstitutioner (The Animation Workshop) og beslægtede kulturorganisationer, i forbindelse med fordeling af pujlemidler fra Copydan og retningslinierne for biblioteksafgifter.
I offentligheden ved at skabe forståelse for branchens vilkår og for generelt at udbrede kendskabet til og efterspørgslen efter tegneserier.
Eric Knipper har en lang række udgivelser bag sig siden debuten i 1990, både album som Germania, der er skabt i samarbejde med Nationalmuseet og foregår i jernalderen, samt avisserier som Nørrebronx. Hans nyeste tegneserie er Bersærker 4 - Hedebys hårde herrer. Bersærker skildrer krigerlivet i den allertidligste hedenske vikingetid, hvor danernes kong Godfred kæmpede mod Karl den Store. Det er en overdådigt illustreret tegneserie i en barok og ekspressionistisk stil. Engelsk:
Eric Knipper has a long list of published work since his debut in 1990; albums like Germania, which is created together with the danish National Museum, and newspaper comics like Nørrebronx. His recently published volume, Berserker 4 - The tough lords of Hedeby, is a comic about the early and heathen Viking Age, when king Godfred fought against Charlemagne. It´s a lavishly illustrated comic in a baroque and expressionistic style.
BAG OM E-VOKE
Indehaverene, Lea og Lars, etablerede E-voke i 2018 udfra en en fælles livslang passion for bøger og tegneserier. Lea har før drevet webshop og Lars har baggrund som grafiker. Vi er desuden begge uddannede cand.scient.bibl. fra Københavns Universitet og Karls Universitetet i Prag, Tjekkiet. E-voke startede som en drøm om blot at udgive ét album som Kickstarter-projekt, men vi er gradvist vokset til et regulært forlag.
Filtkongen Henrik Dannevang har altid tegnet siden han var dreng, og opdagede nu en ny måde at tegne på, hvor tegneseriefigurer blev levende på.
Frank Madsen, siden 1992 bosat i Birkerød, er en dansk forfatter og tegner. Nomineret til Claus Deleuran Prisen som Danmarks bedste tegneserieforfatter i 2016, 2017, 2018 og 2021. Modtager af Hanne Hansen Prisen i 2017 sammen med sin hustru Sussi Bech. Han er også kendt for Kurt Dunder og Eks Libris.
Gymnoten er et forlag der mestendels udgiver hæfter under slagordene: Spænding, Belæring & Gru! For tiden står den først og fremmest tegneserier, denne ypperlige udtryksform, på linje med rock’n’roll og langt langt over teater, ballet og hærværk. Det bør ikke være nogen hemmelighed, at Gymnoten blev oprettet, for at redakteuren selv kunne få sit stads ud. Men vi har også udgivet historier og tegneserier af f.eks. Henrik Vagner, T.S. Høeg, Per Dommergaard, Ras Bolding, Fallen Men, Emil Brahe og andre (De fleste dog i det samme hæfte). Hvad angår distro, forsøger vi at få tingene ud i forskellige tegneserie (og andre) butikker. Dog mest begrænset til:
Badstuerock, Stribeladen og Kristian F. Møller i Århus. Så mail endelig, hvis du vil købe eller høre nærmere. Eller noget.
Healthy Horror består af tre tegneserieskabere, der elsker det mystiske, det groteske og det fantasifulde, man kun finder i horror. Josephine, Josefine (AKA Crowcore) og Trine (AKA Embryu) graduerede sammen fra The Animation Workshop i Viborg I 2021 og har arbejdet i forskellige områder af illustrations- og tegneserie-branchen siden. Healthy Horror er navnet på trioen, men også på deres horror antologi, der er klar til at give en sund dosis af frygt og fascination til Art Bubble. Desuden medbringer de zines med tegneserier fra forskellige projekter (bl.a. fra TAW), den erotiske monster antologi, Otherworldly Taste, illustrationsblade fra Goretober og den Lovecraft-inspirerede tegneserie, Submerse.
drawings, paintings, creative adventures & comics. Also a hair-guy.
Hope er tegneserieskaber indenfor verden af webcomics med en Graphic Storyteller uddannelse fra The Animation Workshop og er forfatter samt skaber af lgbt/fantasy webtegneserien og in-progress graphic novel "Corvid's Eye".
Forlaget Hunov & Haffgaard er et lille forlag på Nørrebro, der udgiver Graphic Novels med nye og endnu ikke helt så kendte tegnere og grafikere. Tegnerne har det tilfælles, at de vil fortælle en god historie som samtidigt giver øjnene behagelige udfordringer. Det er vores ambition at alle udgivelser på forlaget skal være ”Cool, Edgy & Exclusive” så læseren får en god visuel og sanselig læseoplevelse. Hvis man skulle more sig lidt undervejs eller opleve et skævt blik på livets absurditeter, så er vi mere end glade.
Forfatter og tegner af serien Bill Nash og enkeltudgivelsen Sabotage i Viborg.
Forfatter, illustrator, tegneserietegner, animationsinstruktør, manuskriptforfatter
I’m Kimmie, a freelance Illustrator and comic artist based in Copenhagen. I love creating artwork that tells a story through character design, colours and details. I’ve almost always been drawing and growing up I explored different online communities where I could post my art, get critique and discuss with other artists. There I’d develop an interest in other styles and computer graphics. Soon after, I purchased a cheap tablet and started painting in Photoshop. When not working I like to spend a ridiculous amount of time in cafés, go on adventures with my bike, collect art-books and binge anime and drama series.
Lars Kramhøft (f. 1984) er forfatter & tegner. Debuterede i antologien Dokument (2013) og har siden udgivet bl.a. de autofiktive tegneserier Dagbog fra Afgrunden (2019), Noget frygteligt er altid lige ved at ske (2020) og Working Poor (2021-2022).
Nadia Axel er selvstændig illustrator med fokus på farverige karakterillustrationer og udtryksfulde tegneserier. Udover at arbejde som illustrator, arbejder Nadia også som youtuber under navnet "Nadiaxel". På Youtubekanalen fusioneres tegning med læring og underholdning, og kanalen har idag omkring 300.000 subscribers. Nadia har bl.a. tidligere lavet arbejde for/haft samarbejde med Netflix & Netflix Nordic, MSi Nordic, CELSYS, Galdra Studios samt Wacom.
Jeg er uddannet illustrator fra Designskolen Kolding i 2009. Jeg har efterfølgende taget en professionsbachelor i pædagogik og en diplomuddannelse som sexolog. Udover at arbejde som freelance illustrator, underviser jeg fra tid til anden bl.a. på højskoler og billedskoler. Jeg har haft en del forskellige illustrationsopgaver, der strækker sig fra plakater, tegninger til tidsskrifter, tegneserier, pladeomslag, portrættegning, karakter design til storyboards, vægmalerier, performancekunst, reklameannoncer, visuel identitet, T-shirt- og logo design
Instagramvikingekonge og skaber af Harald Blåtand på Instagram.
I næsten 20 år har Pernille arbejdet som børnehaveklasseleder og billedkunstlærer på Veng skole. I alle disse år har hun lavet det meste af sit undervisningsmateriale selv og stræber efter at lave bøger, som begejstrer og engagerer eleverne. Læsebobler er Pernilles nyeste projekt, som inviterer tegneseriegenren ind i danskundervisningen uden at gå på kompromis med de faglige mål. Læsebobler er en række tegneserier beregnet til helt nye læsere. Bøgerne handler om feerne Fi og Fo og vi følger dem på alle deres skøre eventyr på Fe-ø. Tegneseriestilen er med til at understøtte teksten i langt højere grad, end hvad man ellers ofte ser i læsebøger til begynderlæsere.
Efterhånden en garvet tegneserie tegner, med 20 år i tegneseriebranchen - men der er meget andet gemt i ham tegneren. Elsker den gode streg og ikke mindst også budskabet i selve tegningen eller den grafiske opsætning. Det skal give mening og kunne afkodes på få sekunder. Det er der jeg vil hen, når jeg arbejder med mine ting. ​Hvis vi kigger på min faglige baggrund, så er jeg udlært Reklametegner engang i 1990 - længe før Indesign, Photoshop og alt det der nymodens noget, men som jeg nu til dags bestemt slet ikke kan undvære. Jeg har derefter indsamlet en masse erfaring og viden som AD'er og grafiker på diverse trykkerier og reklamebureauer. Noget jeg drager godt nytte af som Freelancer.
Rosa Sif Creations er 13-årige Rosa Sif, der med sine legesyge og til tider skræmmende tegninger er godt på vej til et liv som illustrator.
Som danmarks største Star Wars- og science fiction-messe
samler SCI-FI-CON det allerbedste fra science fiction og fantasy-universet i Arena Randers. Mød skuespillere fra Star Wars og andre markante personligheder kendt fra film og TV.
Velkommen til Stribeladen, en tegneserieforretning med mere end 25 år på bagen! Stribeladen så dagens lys i oktober 1985, da Erik Møller Jensen slog dørene op for den første inkarnation af butikken i Jægergårdsgade, midt i hjertet af Århus. I de første mange år lå butikken på nummer 15 (nu en glarmester), og selvom butikken er flyttet et par gange siden da, har det dog aldrig været væk fra Jægergårdsgade
I live in Rold, Denmark with my wife and our two kids. The garden is inhabited by 5 chickens, two goats and a couple of elves. I’ve been working as a freelance illustrator since 2010 and along the way I’ve written a couple of comics as well.
Hello, I am Triss - artist based in Copenhagen, Denmark I grew up in Orava, Slovakia, started drawing when I was 15 and I did not stopped ever since. Inspired by travelling, human nature and melancholy.
Mærk, duft og nær-kig udgivelserne fra Forlaget Umpff. Forlaget UMPff har udgivet
Carlota 1+2 af Nury og Bonhomme
World War X af Snejbjerg og Frissen
Bartleby, skriveren af Munuera
Queenie – Harlems gudmoder af Lévy og Colomba
– vi har messe-rabatter, kom forbi vores stand.
Yan Gevuld is a Flemish comic artist and illustrator from the Ghent region. He started out during the 1970s and 1980s, making illustrations and strips for local magazines. Since 2011, he is known for comics like 'De avonturen van Razor' (2011-2014) and the webcomic 'Grueson' (2014), which he self-publishes as YG-Promoties.
Øystein Runde (born December 14, 1979 in Ulsteinvik) is a Norwegian comics writer and comics artist. Runde, Kristopher Schau and Frode Hanssen published the weekly science/humor podcast 80% from 2019 to 2020, after its end in october 2020 when Schau moved to Drammen, Runde started an english-language science podcast called Wunderdog, where he talks to "the scientists behind the ideas". Guests so far have been professor Philip Lubin who invented the concept for Stephen Hawking and Yuri Milners "Breakthrough starshot" laser, professor Robin Hanson who invented the term "The Great Filter" and wrote Age of Em about mind uploads, doctor Cynthia Phillips from NASA, staff scientist for the Europa Clipper project.
Art Bubbles infostand er som altid til stede. De frivillige kan besvare alle jeres spørgsmål, du skan skrive eller tegne i vores gæstebog og du kan købe fantastisk tegnegrej fra Pentel og Artline samt tegneblokke fra Art Bubble selv.
Køber du tegnegrej hos Art Bubble går pengene direkte til afholdelsen af festivalen! Kan du ikke vente med at få fat i noget tegnegrej, kan du bestille nu på shop.art-bubble.dk
Fabel udgiver tegneserier og børnebøger.
Fabel har samlet mange af de klassiske danske tegneserier i bogform.
Fabel udgiver også nyt dansk original materiale og udvikler hele tiden i samarbejde med danske tegnere.
Fabel udgiver udenlandsk oversatte tegneserier. Alle forlagets udgivelser er produceret i Danmark.
Gunnar Anton Wille er en dansk børnebogsforfatter og tegner. Han har blandt andet skrevet og tegnet bøgerne om "Skrumpen fra det ydre rum" og "Magiske Mads", og sammen med Per Nielsen skabte han tv-serierne Skrumpen fra det ydre rum og Familien Fab.
Dansk Tegneserieråd er for alle, der interesserer sig for eller selv skaber tegneserier og vil arbejde for at fremme vilkårene for tegneserien som en selvstændig kunstform i sin egen ret.
Rønde Robots kommer med deres første bog - en graphic novel af Peter Maltha “Mugplet”
- Den er skør, sjov, mærkelig og tankevækkende.
Vi startede Comic Factory i 2017, vi er: Karsten Bøttcher, Frans Boch Waldorff og Thomas Schrøder. Der kommer mere info senere
Vi er et nyt forlag bestående af gamle erfarne forlagsrotter, der elsker tegneserier. The High Heels Societys udgivelser vil være fokuseret på de erotiske tegneserier.
Selvlært illustrator, tegneserieskaber og forfatter, freelance siden 1998. I 2012 gennemført Master Class i manuskriptskrivning fra Den Danske Filmskole. Kendt for sine anmelderroste grafiske romaner “Blodets Konkubine” og “STILETTO”, der begge er udkommet i USA, samt “Thomas Alsop”, der blev udnævnt til årets bedste mini-serie 2014 af USA Today. Desuden forfatter til adskillige bøger i krimi- og thriller-genren, børnebøger og graphic novels. Ud over at skrive og tegne, underviser han i tegneserier på comicsforbeginners.com og laver podcast med forfattersamtaler på plotcast.dk.
Tegner René Bindslev en af Danmarks mest publiceret humortegnere som siden 2005 har tegnet vittighedstegninger, sjove opgaver samt illustrationer til aviser, ugeaviser, ugeblade, magasiner samt firmaer. René har desuden i mange år leveret sjove tegninger til årsalbummet Hudibras.
Forlaget Forlæns udgiver illustrerede børnebøger i stort format, ordløse tegneserier til de allermindste samt grafiske romaner til unge og voksne. Forlaget har eksisteret siden 2003 og udgiver både originale danske værker og oversatte titler. Kom forbi standen og se vores nyheder til både store og små.
Elsker du klassisk Marvel? Her er meget at komme efter, også en del DC og indies. Så kig forbi hos Tue Sørensen og Jan Robert, og bliv klogere på alle former for US comics.

Del gerne flittigt og brug hastags: #artbubble #artbubble2022 #artbubble22 #dokk1 #aarhus #tegneserier

Er du standholder og savner et reklameskilt? Så send en mail til arni [@] art-bubble.dk med et billede af dig selv og en kort beskrivelse. 

DanishDutchEnglishFrenchGermanItalianPolishPortugueseSpanish