Gæster på Art-Bubble

Udenlandske Gæster 2023

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
Tony Valente (f. 1984 I Toulouse) voksede op med at læse Dragon Ball og drømte tidligt om at skabe sin egen manga. Det blev RADIANT, som indtil videre omfatter 16 bind, og er oversat til mange sprog – også japansk, og Tony Valente er den eneste franske tegneserieskaber, der har fået sin manga udgivet i mangaens hjemland, Japan. 
RADIANT har også opnået at blive vist som anime i Japan, og hvis du tænker, at det vil du gerne se, er det muligt via anime-streamingtjenesten Crunchyroll.  RADIANT:�� Det regner med monstre, der kaldes for Nemesis, og de eneste, der kan besejre dem, er menneskelige hekse og troldmænd. En af dem er den unge, balstyriske troldmandslærling Seth, der ikke bare længes efter at kæmpe mod Nemesis, men også drømmer om at finde Radiant  –  monstrenes myteomspundne rede – og tilintetgøre den!  Seths mål er kort sagt at blive den, der besejrer Nemesis én gang for alle. Men først må han lære at kontrollere sine vældige kræfter. Som lærling har han dog ikke engang kæmpet mod sin første Nemesis endnu. Hans mester, afliverheksen Alma, sender ham ud på en farefuld rejse til Artemis-instituttet for at studere hos Yaga, en af de mægtigste troldmænd.  Tony Valente på Art Bubble præsenteres i samarbejde med Cobolt.
Kazu Kibuishi er født i Japan men flyttede som 4-årig til USA. Han begyndte at tegne i en tidlig alder og lavede illustrationer for sit high-school blad, men det var da han ville forfølge en karriere indenfor film, at hans illustrationskarriere begyndte for alvor.  Hans første store projekt - tegneserieantologien Flight, der blandt andet havde historier af tidligere Art Bubble gæst JP Ahonen - udkom fra Image i 2004. Det blev til 8 samlinger frem til året 2011, hvor den ophørte.  Kibuishis store værk, Amulet, begyndte at udkomme i 2008. I Amulet følger vi søstkenende Emily og Navin, som efter deres fars død skal overtage deres forsvundne bedstefars hus. Der går ikke lang tid inden deres verden bliver vendt på hovedet, deres mor kidnappet af monstre og de finder deres forsvundne bedstefar på hans dødsleje. Herfra går det over stok og sten og en ny verden åbner sig op for børnene.
Amulet ender med at blive 9 bind, hvoraf du kan få de første 8 fra forlaget Alvilda. Det sidste udkommer på det amerikanske marked i februar 2024, og forventes hurtigt derefter i Danmark.  Det har taget længere tid end forventet at afslutte Amulet-serien, da Kazu blev ramt af bakteriel meningitis og var døden nær. Heldigvis har han det godt i dag og glæder sig til at møde sine danske fans på Art Bubble i september.  Kazu har også illustreret 15-års jubilæumsudgaverne af Harry Potter-serien, der udkom i 2012.  Du kan blive klogere på Kazu Kibuishi i dette interview på Art Bubble TV, der blev optaget i slutningen af 2020:
https://youtu.be/IcK--iujs64  Du kan også læse en anmeldelse af Amulet bog 1: Stenens vogter her: 
https://www.information.dk/kultur/anmeldelse/2019/11/tegneseriekunstner-kazu-kibuishi-stjaeler-mor-andet-spaendende-amulet-serie  Kazu Kibuishi på Art Bubble sker i samarbejde med forlaget Alvilda og CREATE Festival.
Amy Kibuishi er født i New York, USA. Hun startede sin karriere indenfor illustration med arbejde på computerspil og bidrog også til antologierne Flight og Terror Trips.
I 2021 udkom hendes nyeste værk The Rema Chronicles, om den unge pige Tabby, der er fast besluttet på at finde ud, hvorfor hendes far døde. Hun finder snart ud af, at det træ han blev fundet ved faktisk er en portal til en anden verden. Men en ting er at træde ind i en ny og forunderlig verden. En anden at vende hjem igen.
Næste bind i serien er under produktion.  Amy Kibuishi på Art Bubble sker i samarbejde med CREATE Festival.
Budjette Tan er filippinsk forfatter, der er bedst kendt for at have skrevet mangaen Trese - illustreret af Kajo Baldisimo. I Trese følger man den unge kvinde Alexandra, hvis familie holder freden mellem den overnaturlige verden og vores. Tan og Baldisimo drager deres inspiration fra filippinske myter og legender samt Batman, X-Files, CSI og Constantine.  Til dagligt arbejder Budjette i Danmark, hvor han er ansat hos LEGO.  På Art Bubble snakker Budjette om Trese og filippinske tegneserier og vi glæder os til at blive klogere på filippinske komiks.
Felix Görmann, bedre kendt som Flix, er den første tysker der fik lov at lege i det kendte Splint-univers. Det gjorde han først i Splint i Berlin, hvor Splint og Kvik tager til Berlin før murens fald, for at hjælpe og beskytte deres gode ven grev Champignac.  I Humboldtdyret er det Spirillen, der er stjernen og som Flix selv har udtalt i et interview i forbindelse med udgivelsen, er det Franquins udgave af Spirillen folk kan forvente. Historien finder sted i Berlin i 1931, hvor byen gennemgik store forandringer og Weimar Republikken var i forfald.  Flix gæster Art Bubble med støtte fra forlaget Cobolt.
Italienske Paolo Mottura, har siden 1989 har tegnet for Disney - heriblandt på historier om Mickey og Minnie, Anders og Stålanden. Derforuden har han tegnet på Les Humanoïdes Associés serien Carême, skrevet af Christophe Bec. 
Mottura krydser gerne Disney universet med kendte film- og litteraturuniverser og det bliver virkelig en fornøjelse at se, hvad han kommer med til Art Bubble.
Hollandske Wilma van den Bosch er Disneytegner og har arbejdet på et hav af historier. Forlaget Fabel har udgivet hendes værk Bento - den kloge orangutang - og du kan anskaffe dig et eksemplar af bogen ved festivalen eller købe nogle af de fantastiske originaler hun er kendt for at bringe med.
Simon van Liemt fik sin tegneseriedebut i 2001 med titlen Filles de Soleil.
Siden da har han arbejdet på en række titler som Incantatations, Chansons de Johnny en BD, Poker, og senest Comment réussir un assassinat.  Det er dog relanceringen af ALLAN FALK, som de fleste danske tegneserielæsere nok kender ham for.
Det første af indtil videre 6 bind udkom i 2015 og det er forlaget Zoom, der i Danmark udgiver Allan Falk.  Kom og mød den yderst sympatiske Simon van Liemt på Art Bubble og bliv klogere på en af de meste elskede klassiske figurer, der har været udgivet i Danmark.

Danske Gæster 2023

Det bliver en ordentlig stor fest, når vi alle sammen kan mødes igen på Dokk1 i Aarhus. 
De gæster, som kommer men ikke har deres egen stand, kan du finde her på listen, med information om, hvor de hører til.
Klik på billedet for yderligere information.

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
Jeg er uddannet animator fra The Animation Workshop i Viborg i jan. 2011. Jeg har arbejdet med tegnefilm, kortfilm og reklamer, blandt andet Ronald Barbaren, Marco Macaco, Oister reklamerne og 3Mobil. I 2014 begyndte jeg på lærerseminariet, og i 2018 blev jeg færdiguddannet lærer, og arbejder nu som lærer på Hillerød Lilleskole.  I min fritid arbejder jeg på min tegneserie Eventyr fra Riget Langt Borte 2. og breakdancer.  Signerer hos forlaget Fabel. Se forlagets FB for signeringsplan.
Peter Degerbøl debuterer på Art Bubble med titlen Buddy Bert, der indeholder 3 spændende og ekstravagante oplevelser for hovedpersonen.  Signerer hos forlaget Fabel. Se forlagets FB for signeringsplan.
“Min historie ligner nok mange andres. Jeg startede med at lave tegneserier a la Tintin og Anders And inden folkeskolen. I skolen var vi 4-5 drenge, som var roligst, når vi lavede tegneserier, så det fik vi lov til.  Efter skolen tog jeg på kunstskole i Finland. Det var rent arbejdsraseri, og jeg var meget træt, da jeg kom hjem. Langsomt begyndte jeg med træsnit, akvarel og akryl igen, og i midten af nullerne tog jeg også tegneserier op igen.  Jeg har, mere eller mindre, selv udgivet to vikingtegneserier og dele af Saxos Danmarks Krønike, udsat for tegneserie. I 2017 mødte jeg min forlægger, Lars Jakobsen. Niels Gjern Johansen og jeg havde sendt vores nye værk, Arminius, til ham. Det var en tegneserie om germanernes opstand mod romerne i år 9. Lars ville gerne udgive den. Siden er det også blevet til albummet Bjergene i Brand og Guld i Bjergene, lavet sammen med Toke Odgaard-Jans, Krig i Bjergene og afslutningsvis Mord i Bjergene.”  Signerer hos forlaget Fabel. Se forlagets FB for signeringsplan.
Jeg er en selvlært kunstner og illustrator, født I 1998 I København.  Jeg er for nyligt flyttet til Edinburgh for a studere til musicalperformer, men jeg er lige så vild med tegnekunsten, hvor mine styrker ligger indenfor vandfarver og blæk. Jeg arbejder altid på at forbedre mine evner som kunstner, og dette har jeg især gjort målrettet siden 2013.  Vinder af Claus Deleuran prisen 2022 for Anapentla - Bedste danske debut  Signerer hos forlaget Fabel. Se forlagets FB for signeringsplan.
NEW AGE er Peter Kiellands nyeste weltschmerz-komedie i familie med HR. GRIS (2015). Peter er en ener i dansk tegneserie, med en lang række mørke eventyrlige albums bag sig som ULVEVINTER (1988) og trilogien JERNPOTTE (1996 - 2006).  Mød Peter Kielland på Fyns Antikvariats stand, lørdag d. 16. september
ROBIN FÅR ET ARBEJDE er Johan F. Krarups latterorkan af en samfundssatire anno 2023, med udgangspunkt i de som udgør 99,9% af samfundets ryggrad - de krøllede eksistenser. Johans STYRELSEN (2017) og DET MÅ DU SELV OM (2021) var også gode.  Mød Johan Krarup på Fyns Antikvariats stand, lørdag d. 16. september
HIERONYMUS BORSCH er Mårdøn Smets komplette opsamling af hans okkulte detektivsaga fra 90'erne. Ikke så grænseoverskridende som SPILDTE GUDS ORD PÅ BALLE-LARS (1984) eller så deprimt sjov som STIG & MARTHA (2013) men fjollet nok til reolen.  Mød Mårdøn Smet på Fyns Antikvariats stand, lørdag d. 16. september
Thierry Capezzone er velkendt i det danske tegneseriemiljø, men vidste du, at han er tegneren bag Rasmus Klump i disse dage?
Udover at tegne den elskede bjørn og hans kumpaner har han også skrevet og tegnet HC Andersen Jr og til Art Bubble kan du anskaffe dig et signeret eksemplar af hans nye bog "Folkvards Saga", skrevet af Gert Hvidbjerg Jensen.  Thierry er også en af de første modtagere af Hanne Hansen prisen og gudfader til Art Bubble. 
Du kan møde Thierry og Gert d. 16. september ved festivalens signeringsbord.
Thierry signerer hele weekenden på udsigten.
Gert Hvidbjerg Jensen er pensioneret slagter og amatørhistoriker og forfatteren bag "Folkvards Saga".  Historien skal ændre danskernes syn på vikingetiden, som ifølge nye udgravninger og viden, har sit ophav tidligere end antaget.  Det bliver spændende at høre mere om den kommende tegneserie, når Gert og tegner Thierry Capezzone gæster Art Bubble.
Du kan møde Gert og Thierry d. 16. september ved festivalens signeringsbord.
Jeg er uddannet illustrator fra Designskolen Kolding i 2009 og har arbejdet som freelance illustrator lige siden. Jeg har haft en del forskellige illustrationsopgaver der strækker sig fra plakater, tegninger til tidsskrifter, tegneserier, pladeomslag, portrættegning, karakter design til storyboards, vægmalerier, performancekunst, reklameannoncer, visuel identitet, T-shirt- og logo design.  Du kan finde Nicola Hvidberg på forlaget UMPFFs stand på Art Bubble. Se standen for nærmere signeringstider.  Instagram:  https://www.instagram.com/illunicolai/  Facebook:
 https://www.facebook.com/IlluNicolai/M
Mød Carsten Gråbæk på Fyns Antikvariats stand d. 17. september, fra kl. 12.  Carsten Graabæk (født 1947 i Oxbøl) er oprindeligt uddannet engelsklærer. Men han er væsentligt bedre kendt som manden bag den næsten kærlige politiske satire i dagstriben om “Statsministeren”.  Serien blev startet i 1982 i samarbejde med P.I.B. Siden har Statsministeren erobret ikke bare danske, men også internationale avislæsere.  I B.T. gik den i starten under titlen “Som landet ligger”, mens den i Billedbladet fik farver og navnet “Her går det godt”. I Storbritannien hedder den “No, Minister” og i USA “The Kingdom”.  Hvordan kan en udpræget dansk tegneserie om en statsminister overhovedet læses og forstås i den store verden? Fordi Carsten Graabæks fysisk lille statsminister taler magtens internationale sprog og udtrykker sig om problemstillinger, der er ens i alle lande. Han er på en måde et koncentrat af alle magthavere, men satidig et ægte menneske med følelser, samt positive og negative karaktertræk.  “Statsministeren” er fyldt med et mylder af bipersoner – departementschefen, Dronningen, rengøringskonen, biskoppen og generalen bør nævnes – og det var yderst fortjent, da Carsten Graabæk i 1990 blev belønnet med Ping-prisen for sit arbejde på Statsministeren.  Prisen blev overrakt af daværende statsminister Poul Schlüter (i overværelse af Galleri Comicart.dk’s ejer). Så det er helt naturligt for os, at vi her kan præsentere et lille, men udsøgt udvalg af Carsten Graabæks internationale serie i form af originaltegninger.  I august 2022 meddelte Carsten Graabæk, at han og Statsministeren stoppede, mens legen var god. Han følte med egne ord, at han havde “ramt muren” i form af manglende nye idéer.
-Tekst fra Comicart.dk
Palle Schmidt er en af Danmarks mest erfarne tegneserieskabere. Hans værker er udgivet i USA, hvor de har modtaget priser. Han laver regelmæssigt podcasten, Plotcast, og på Nummer9 kan du finde diverse interviews, som Palle laver med sine kolleger i Danmark.
Derudover er han krimiforfatter med serien om Hauge - eks-rockeren, der bare ikke kan få tingene til at hænge sammen udenfor spjældet.
Han skriver og illustrerer også børnebøger og han lancerede for nyligt Tegneserieskolen, som du kan blive klogere på på Art Bubble.
Palle står således for to workshops med tegneserieskolen og deltager i vores åbningsdebat om Tegneserier på skoleskemaet.
Til slut er han også medlem af Dansk tegneserieråds bestyrelse.  Du kan møde Palle hele weekenden og han signerer ved Danske Tegneserieskaberes stand i Store sal, når han ikke er optaget andre steder.