Gæster på Art-Bubble

Udenlandske Gæster 2023

Danske Gæster 2023

Det bliver en ordentlig stor fest, når vi alle sammen kan mødes igen på Dokk1 i Aarhus. 
De gæster, som kommer men ikke har deres egen stand, kan du finde her på listen, med information om, hvor de hører til.
Klik på billedet for yderligere information.

Gæster gennem tiden på Art-Bubble

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
Flix
Flix fik som den første tysker lov at tegne og skrive på serien om Splint & Co. Splint i Berlin foregår under Den Kolde Krig kort før murens fald. Til dagligt arbejder Flix for avisen Frankfurter Allgemeine, hvor han laver striben Glücksind. Han har for nyligt også tegnet et nyt album i Splint & Co universet - Das Humboldt Tier - med Spirillen i hovedrollen. Så støv dit skoletysk af inden september og find ud af, hvilken slags sjov og spas Flix er kendt for.
Jacob Phillips
Jacob Phillips er engelsk farvelægger og illustrator. Han er søn af legendariske Sean Phillips og har arbejdet med sin far i mange år. Han blev for nyligt nomineret til en Eisner-pris for sin farvelægning og er pt i gang med to serier, som han illustrerer - That Texas Blood, skrevet af Chris Condon, og Newburn, skrevet at Chip Zdarsky.
Jim Mahfood
Jim Mahfood har en lang og strålende tegneseriekarriere bag sig. Han startede allerede som 15-årig og fik sit store gennembrud med Kevin Smith (Clerks, Chasing Amy, mv) i 1998.
Siden er det blevet til mange tegneserier for de store selskaber DC, Marvel og Image og han var også en af de mange, der gjorde Spider-Man: Into the Spider-verse til en fed oplevelse med sine production designs.
Mahfood dyrker det han kalder visual funk, en løsere streg med plads til fejl og eksperimentering, og der er masser at glæde sig til, når denne mester af visual funk kommer på festivalen.
Sean Phillips
Tegneseriefans verden over behøver næsten ikke en introduktion til Sean Phillips. Den sympatiske englænder har arbejdet i mediet i over 25 år på titler som Judge Dredd og Hellblazer. Han var tegner på Marvel Zombies, skrevet af Robert Kirkmann, skaber af The Walking Dead. Siden 2013 har han udelukkende arbejdet med forfatter Ed Brubaker og lavet serierne Fatale, The Fade Out, Kill or be killed, Pulp og Reckless.
Pierre Alary
Pierre Alary er fransk illustrator og forfatter og har tidligere arbejdet som animator for Disney, bla. på Tarzan, Herkules og Klokkeren fra Notre Dame. I Danmark er han bedst kendt for udgivelserne Silas Corey (Faraos), Conan (ShadowZone) og senest Don Vega (Fabel), som han også har skrevet.
Det er med tungt hjerte, at vi må meddele at Molly Ostertag og ND Stevenson, af helbredsmæssige årsager, har måttet melde fra til Art Bubble samt Raptus i Norge. Vi arbejder på en digital løsning i forhold til de planlagte paneler.
Det er med tungt hjerte, at vi må meddele at Molly Ostertag og ND Stevenson, af helbredsmæssige årsager, har måttet melde fra til Art Bubble samt Raptus i Norge. Vi arbejder på en digital løsning i forhold til de planlagte paneler.
Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
Jeg er uddannet animator fra The Animation Workshop i Viborg i jan. 2011. Jeg har arbejdet med tegnefilm, kortfilm og reklamer, blandt andet Ronald Barbaren, Marco Macaco, Oister reklamerne og 3Mobil. I 2014 begyndte jeg på lærerseminariet, og i 2018 blev jeg færdiguddannet lærer, og arbejder nu som lærer på Hillerød Lilleskole. I min fritid arbejder jeg på min tegneserie Eventyr fra Riget Langt Borte 2. og breakdancer. Signerer hos forlaget Fabel. Se forlagets FB for signeringsplan.
Jeg er en selvlært kunstner og illustrator, født I 1998 I København. Jeg er for nyligt flyttet til Edinburgh for a studere til musicalperformer, men jeg er lige så vild med tegnekunsten, hvor mine styrker ligger indenfor vandfarver og blæk. Jeg arbejder altid på at forbedre mine evner som kunstner, og dette har jeg især gjort målrettet siden 2013. Signerer hos forlaget Fabel. Se forlagets FB for signeringsplan.
Lars Jakobsen er forfatter, serieskaber og dokumentarfilmskaber. Har stået bag en række initiativer og tiltag inden for tegneserier i Danmark. Startede i 2011 tegneseriefestivalen Art-bubble.dk. Har siden 2000 været tegner for Hudibras samt lavet novelle-illustrationer for Ugeblade. Fra 2004 til 2010 produceret en lang række dokumentarfilm om Danmarks historie. Mest kendt for sin ugentlige humorserie ”Ganske vist” som hver uge er at finde i Familie Journalen. Mortensens Mondæne Meritter er tegnet af Lars Jakobsen. Den hæsblæsende tegneserie om tidsagenten Mortensen udkom første gang i 1993. Serien blev delvist omtegnet og genudgivet i hardcover i både Danmark og USA. Signerer hos forlaget Fabel. Se forlagets FB for signeringsplan.
Signerer hos forlaget Fabel. Se forlagets FB for signeringsplan.
Marvel-Morten & Kim Helt er to tidligere tegneserieredaktører, som hver ANDEN ONSDAG udgiver et populært podcast om superhelte i film, tv, bøger og populærkultur – Med en HELT særlig KÆRLIGHED til tegneserierne... mediet hvoraf alt godt opstår.
“Min historie ligner nok mange andres. Jeg startede med at lave tegneserier a la Tintin og Anders And inden folkeskolen. I skolen var vi 4-5 drenge, som var roligst, når vi lavede tegneserier, så det fik vi lov til. Efter skolen tog jeg på kunstskole i Finland. Det var rent arbejdsraseri, og jeg var meget træt, da jeg kom hjem. Langsomt begyndte jeg med træsnit, akvarel og akryl igen, og i midten af nullerne tog jeg også tegneserier op igen. Jeg har, mere eller mindre, selv udgivet to vikingtegneserier og dele af Saxos Danmarks Krønike, udsat for tegneserie. I 2017 mødte jeg min forlægger, Lars Jakobsen. Niels Gjern Johansen og jeg havde sendt vores nye værk, Arminius, til ham. Det var en tegneserie om germanernes opstand mod romerne i år 9. Lars ville gerne udgive den. Siden er det også blevet til albummet Bjergene i Brand og Guld i Bjergene, lavet sammen med Toke Odgaard-Jans, og senest Krig i Bjergene.” Signerer hos forlaget Fabel. Se forlagets FB for signeringsplan.
Statsministeren trækker sig tilbage, men du kan møde ham på Art Bubble!
Signering hos Fyns Antikvariat - søndag d. 18. 12-14. Carsten Graabæk lader efter 40 år sin dagstribe Statsministeren gå på pension – men ikke fordi der ikke er rigelig med stof til satire i såvel den store verden som den hjemlige.
Læs mere på websiden:
https://nummer9.dk/.../statsministeren-traekker-sig-tilbage/
SUSSI BECH (Susanne Ilsted Bech) er født 1958 i Birkerød og uddannet på Skolen for Brugskunst i København (1983). Sussis første udgivne tegneseriealbum var “Zainab”, inspireret af Tusind og en Nats eventyr men krydret med Sussis egne ideer og indsigt i 800-tallets Bagdad. “Zainab” blev først bragt som ugentlig søndagsføljeton i Berlingske Tidende og udkom derefter i 1985 som album på forlaget Interpresse. Første oplag på 10.000 eksemplarer blev udsolgt på under tre uger, og yderligere 5.000 blev straks bestilt fra trykkeriet. “Zainab” udkom også i Norge. NOFRET Sussis hovedværk er tegneserien om “Nofret”, en pige der rejser rundt i oldtidens middelhavslande som vidne til (og aktør i) datidens politiske og religiøse intriger. Serien er udgivet i Frankrig, Belgien, Holland, Sverige og Indonesien og har desuden været bragt i en række danske dagblade, heriblandt Berlingske Tidende, de tre Stiftstidender og Ekstra Bladet. Foreløbig er udkommet 14 bind i serien, der har solgt over 75.000 eksemplarer alene i Danmark. I efteråret 2019 udkom “Slave i Levanten“, der er et afsluttet, enkeltstående album, der fortæller Nofrets oprindelseshistorie, og i april 2022 udkom det afsluttende bind 13 i serien støttet af et arbejdslegat fra Statens Kunstfond.
manga-tegneserietegner og illustrator. Jeg specialiserer mig i tegneserier og jeg elsker at skrive komedier. Mit arbejde er især inspireret af shonen manga, (japanske action-tegneserier) og vestlige tegnefilmsserier. Født i Columbia og vokset op på Falster, Danmark. Studeret på The Animation Workshop i jylland hvor jeg fik en BA i Grafisk fortælling. Jeg arbejder altid på en masse tegneserier især min kvartårlige manga-serie Gunhild, et nordisk mytologi eventyr, der udkommer i web-magasinet Saturday Brunch. I 2020 udkom min første danske tegneserie; en 58-siders YA grafisk novelle ved navn: "Min Nat Med Dig".
Bjørk Matias Friis er født i 1990 og voksede op i Dragør på Amager.
Efter gymnasietiden tegnede han tegninger til Ole Mahlers børnebog,
"Krølle-Bølle og den magiske fontæne" der blev udgivet i 2010.
Bjørk fik sig derefter en professionsbachelor og læreruddannelse dels på Læreruddannelsen Zahle og dels på UCC Bornholm, hvor Bjørk under studierne gav sig tid til (eller med hans egne ord "gav efter for") sin store passion; tegneserierne.
Det var heller ikke uden årsag at Bjørk bl.a. tog Historie som linjefag.
Historie er nemlig en dybt integreret del af hans første tegneserieudgivelse,
den vikingeinspirerede "Midgårdskrøner: Ulvetimen", som udkom i 2015.
"Midgårdsskrøner: Genne Rans net" udkom i 2016 og i 2019 udkom "Midgårdsskrøner: Troldepagten" som Bjørk vandt Clause Deleuran prisen for "Bedste danske tegneserietegner" i 2020.
I 2022 udkommer historien på engelsk ved forlaget Source Point Press i USA under titlen "Tall Tales of Midgard: Shadow of the Bound One" og samler bind 1 og 2 fra den danske udgivelse.
Simon Petersen har lavet tegneserier hele sit liv. De seneste 6 årer hans værker blevet udgivet i USA på forlaget Pronto Comics. Herhjemme er han mest kendt for “Necropolis” med Cav Bøgelund, “På Sporet af Kim” med Thierry Cappezone og selvfølgelig hans fine og rammende con-rapporter på nummer9.dk og sidst men ikke mindst “Punk Life Crisis” fra Forlaget Eudor.
Kijara-serien er skrevet og tegnet af forfatter og illustrator Tatiana Goldberg. Tatiana har arbejdet på serien siden 2006 og har sideløbende med Kijara også skrevet og tegnet den prisnominerede graphic novel Anima samt en lang række bidrag til forskellige tegneserieantologier. Tatiana arbejder til daglig deltid som psykolog og deltid som illustrator og forfatter - hun står bla. bag en del af det visuelle materiale til Diamantforløbet, vredeshåndteringsundervisning til børn og unge i folkeskolen og har også illustreret en lang række bøger - herunder Rasmus Alenkærs Arthur Bruhn bøger og den danske udgave af den prisvindende norske fantasyserie Alfetegnet.
Jeg har tegnet tegneserier hele livet i alle mulige afskygninger, men det skulle så først være i en alder af 46 at jeg får udgivet min første “rigtige” tegneserie med et stort forlag i ryggen. Tak Fahrenheit! Den er tegnet på halvanden måned hen over sommeren - mens alle andre lå og stegte på stranden, sad jeg og svalede i skyggen og tegnede med hovedet i iPad’en. 84 sider er den blevet på - og lur mig om man ikke kan skaffe den alle steder på nettet og i butikkerne snart.
Gæster

Patrick Block

Anders And tegneren som nægtede at give op Hvem er den bedste fortæller og tegner af Andeby universet i dag? Svært spørgsmål men Patrick Block

Danske Gæster 2019

John Kenn Mortensen

John Kenn Morten er født og opvokset i en lille by på Lolland. Han er 39 år og bor i Københavns sydhavn med hans kæreste

Danske Gæster 2019

Rune Ryberg

Rune Ryberg (1979) er tegner og tegneserieforfatter med en baggrund i animations film. Runes kunstneriske stil er et farverigt ramasjang af krøllede streger fuld af

Danske Gæster 2019

Rasmus Julius

“Også i år gæster Rasmus Julius, manden bag Ø-kuller og På Dybt Vand. Og denne gang, har han en ny udgivelse med. Så nu er

Danske Gæster 2019

Bjørk Matias Friis

Bjørk Matias Friis er født i 1990 og voksede op i Dragør på Amager.Efter gymnasietiden tegnede han tegninger til Ole Mahlers børnebog, “Krølle-Bølle og den magiske

Sussi Bech (Foto: Frank Madsen)
Danske Gæster 2019

Sussi Bech- Nofret, Dalila den Drevne m.fl.

Sussi Bech signerer på Forlaget Eudors stand 10-18 begge dage. Sussi Bech Sussi Bech (født 1958 i Birkerød) er en dansk, prisbelønnet forfatter og illustrator

Danske gæster 2018

Signe Sønderhousen

Signe Sønderhousen, også online kendt under navnet Yondoloki er sprunget ud på internettets dybder som webcomic skaber. Hendes værker inkluderer små strips om hendes liv som autist

Danske gæster 2018

Line Høj Høstrup

Line Høj Høstrup er nyuddannet fra Grafisk Fortælling i Viborg. Hendes afgangsprojekt er bogen “The Matter We’re Made of,” som “handler om Ellen, en ung

Danske gæster 2018

Kristian Bay Kirk

Kristian Bay Kirk elsker at tegne dinosaurer og er uddannet fra Viborg Animation Workshops linje for Grafisk Fortælling. Læs mere om Kristian Bay Kirk på

Danske gæster 2018

Mårdon Smett

Mårdøn Smet ( pseudonym for Morten Schmidt, f. 7 – 8 1961 ) er tegner forfatter til adskillige serier afsatirisk og absurdistisk tilsnit, blandt andre

Danske gæster 2018

Johan F Krarup

Johan F Krarup er en af Fiesta Magasinets grundlæggere og autodidakt kunstner. Hans seneste bog, Styrelsen, er et fiktivt portræt af livet og arbejdsgangen i

Danske gæster 2018

Theis Christiansen

Er en skilsmisse noget at grine ad? Ja, bestemt! Især i Theis Christiansens ”Esben er bitter”, der i en årrække blev bragt i Ekstrabladet, og

Danske gæster 2018

Brahe/Hansn

Med udgivelser som ”Djyon Dære”, ”Sydstjernen”, ”Atomvinterbørn” og den kritikerroste ”Okkult mekanik” har Emil Brahe og Andreas Hansn markeret sig skarpt i krydsfeltet mellem art

Gæster

Paul Lee

Paul Lee har arbejdet i tegneserier siden midt halvfemserne, hvor han blandt andet arbejdede på Sandman og The Dreaming for DC/Vertigo. Det førte til ansættelse

Danske gæster 2018

Eric Knipper

Eric Knipper er tegneserietegner og har fået udgivet sine tegneserier mange steder gennem tiden, både online og offline, men er også selvudgiver under navnet Eric

Danske gæster 2018

Gunnar Wille

Tidligere uddannelsesleder Emeritus på Den Danske Filmskole, forfatter, animationsinstruktør og illustrator. Har arbejdet som skabende kunstner med film, teater, bøger og TV i mere end

Danske gæster 2018

Simon Petersen

Simon Petersen arbejder mest med satire og sort humor. Han udkommer i USA på Pronto Comics. Herhjemme er han kendt for sit samarbejde med Cav

Gæster

Shawn Daley

Shawn Daley er født og opvokset i Toronto, hvor han fortsat bor i dag og laver tegneserier. Han er aktuel med tegneserierne Samurai Grandpa og

Gæster

Jillian Fleck

Jillian Fleck er kunstner og tegneserieskaber fra Alberta, Canada. Hun er uddannet fra Alberta College of Art and Design. Jillians værker fokuserer på køn, sexualitet

Gæster

Sean Karemaker

I sin barndom så Sean Karemaker spøgelser i skovene udenfor Vancouver, hvor han er vokset op, med en dansk mor og canadisk far. Han er

Danske gæster 2018

Sissel Bøe

SISSEL BØE er født 8. juli 1957 i Tønsberg, Norge.Sissel har studeret nordisk litteratur ved universitetet i Oslo og er uddannet bibliotekar. Foruden at være mor og

Danske gæster 2018

Thomas Friis Pedersen – ThoP

Thomas Friis Pedersen aka Thop, er free lance illustrator og tegneserieskaber. Siden 90’erne har han leveret grafiske løsninger, tegneserier, vittighedstegninger og diverse illustrationer til både mediebranchen,

Gæster

TCAF at Art Bubble

Art Bubble byder Toronto Comics Arts Festival og tegneserieskaberne Sean Karemaker, Jillian Fleck og Shawn Daley velkomne. I maj 2018 drog Art Bubble mod Toronto,

Danske gæster 2018

Tom Kristensen

Tom Kristensen er tegner og illustrator Han elsker tegneserier!Han debuterede med tegneserien Deadboy fra forlaget Forlæns, og har sammen med forfatter Lars Kramhøft selvudgivet gyseren Made

Danske gæster 2018

Ina Korneliussen

Ina Korneliussen laver tegneserier og illustrationer. Hendes tegneserier handler som regel om kvinder, der kæmper med små, hverdagsagtige problemer – blandet med voodoo, dinosaurer og

Danske gæster 2018

Thierry Capezzone

Thierry Capezzone Jeg har arbejdet som freelancetegner siden sidst i 1990’erne, med kompetencer indenfor tegneserie, illustration, 3D, animation, striber, figurdesign m.v. Jeg har bl.a. arbejdet

Danske gæster 2018

Ingo Milton

Ingo Milton Ingo Milton kom til København i slut 70′erne med en grafisk uddannelse fra Kolding Kunsthåndværkerskole i baglommen. Mens arbejde for reklamebureauer betalte huslejen

Danske gæster 2018

Kristina Ricken – Live fra Lolland

Kristina Ricken Kristina Ricken (1979) er kvinden bag den populære web-comic “LIVE FRA LOLLAND”. Ricken har blogget i over ti år, men først efter hun

Gæster

Programmet er klar!

Så er det blevet tid til at lægge slagplanen for besøget i Rundetårn. Art Bubbles planlægger har færdiggjort puslespillet som indeholder paneler og signeringer, visit

Gæster

De første hovednavne

Når Art Bubble løber af stablen i Rundetårn, 18.-19. november, får besøgende mulighed for at møde nogle fantastiske tegneserieskabere. Mike Mignola – Hellboy Don Rosa

Gæster

Fætter Klam på Art Bubble

Fætter Klam, alias Thomas Schrøder, har med sin (u)lækre monsterkogebog hjulpet forældre over hele Danmark med at få ungerne i køkkenet. Det har været muligt

Gæster

Danske gæster til Art Bubble

Art Bubble er glade for at kunne præsentere de danske hovednavne, der gæster tegneseriefestivalen i DOKK1 i Århus 22. april 2017. Blandt årets gæster er et

Gæster

Udenlandske hovednavne på Art Bubble

Det er med stor glæde, at Art Bubble kan annoncere sine første gæster til årets eskapader i Dokk1 i Aarhus. Når dørene til det nye

Weekendens signeringsplan

Så er planen på plads for Art-Bubble i Rundetårn, og det bliver noget af en festival med paneler og signeringer. Med forbehold for ændringer, kan

Simon Petersen kommer i Rundetårn

Simon Petersen arbejder mest med satire og sort humor. Han udkommer i USA på Pronto Comics. Herhjemme er han kendt for sit samarbejde med Cav

Lars Jakobsen bringer hønsene til Rundetårn

Lars Jakobsen er dansk dokumentarfilmskaber, tegner og grafiker. Han har beskæftiget sig med en bred vifte af grafiske udtryksformer, bl.a. modetøjsillustrationer, reklamer, film, tegnefilm og

Natachas far kommer i Rundetårn

Det er lykkedes os i Art Bubbles bestyrelse at få trukket den fantastiske belgiske tegner Francois Walthéry (Natacha, Rubine m.fl.) til som gæst til årets

Finsk metalmonster på Art-Bubble

Tilbage i oktober 2014 mødte Art-Bubbles udsendte JP Ahonen på New York Comic Con, hvor hans gennembrudsbog Perkeros (en. Sing No Evil) netop var udkommet