Tak til alle besøgende i Rundetaarn

Tak til alle deltagere på Art Bubble i Rundetårn.
Endnu en fantastisk weekend helt og aldeles dedikeret til tegneserier.
Tak ikke mindst til alle de 4200 mennesker der gæstede festivalen.
Det blev på mange måder den mest betydningsfulde og begivenhedsrige festival nogensinde.

Fournier måtte aflyse i sidste øjeblik, han fik forbud af sin læge mod at flyve. Desværre måtte også Eric Maltaite pludselig rejse hjem – da han uventet blev syg, det var en meget trist tegner der ellers havde glædet sig til endnu en dag, der rejste hjem. De fleste danske tegnere tegnede en hilsen til ham og vi sender gode tanker til begge om god bedring.

Jeg er samtidig også den stolteste festivalleder i hele verden – fordi det lykkedes at skrive tegneseriehistorie på flere niveauer. Det lykkedes at få tegneserieskaberen Cosey til endelig at møde Henning Kure, der første gang udgav Jonathan i Danmark og var medvirkende til at den også blev udgivet i Frankrig. Cosey fik selv lejlighed til at takke Henning Kure. Det var et stort øjeblik og velfortjent ros til Henning Kure.

I lyset af 40 års jubilæet af Valhalla lykkes det også at overtale den fantastiske farvelægger og kunstner Søren Håkansson til at gæste festivalen og overraskelsen var overvældende da Peter Madsen genså Søren for første gang i næsten 20 år. Tak til Søren for at trodse sygdom og ikke mindst mod til at gæste Art Bubble.

Nikoline Werdelin gæstede også festivalen som en overraskelse og tegnede for publikum for første gang i flere år. Tak Nikoline. Sådan er det – sådan skal det være, mennesker mødes og deler deres passion for tegneserier og det er dét Art Bubble handler om.

Hjertelig tillykke til modtagerne af årets Hanne Hansen pris – Mårdøn Smet, Pia Christensen og Cosey. Alle modtagerne har helliget sig tegneseriemediet i gennem flere årtier og prisen yderst velfortjent.

Vi ses på DOKK1 i Aahus 19.-20. september 2020. Vi er allerede i gang – 

Glædelig jul og læs en masse danske tegneserier!

Lars Jakobsen