William Simpson

Skribent: Christopher Thomsen

Den artikel er skrevet af Christopher ​Thomsen

Manden der tegner alt

William “Will” Simpson er en Nord-Irsk tegneserie- og storyboardtegner der siden 1980 har beriget den anglophone popkultur. I de senere år er det nok især hans rolle som storyboard kunstner for HBOs gigantiske fantasysucces TV-serien “Game of Thrones”.

Inden han landede dét job har han dog haft en rig og diverse karriere som tegneserietegner bag sig. Et af hans tidlige værker var serien ved samme navn om den mytiske irske helt “Cúchulainn”. Det lykkedes ham af få lidt arbejde som tegner på de engelske Transformers tegneserier, samt ved Warrior-magasinet med sin periode på serien om “Big Ben” (en figur Alan Moore havde føjet til Marvelmans fortælleunivers). Så lykkedes det ham at skubbe sin fod indenfor ved sci-fi-magasinet 2000 AD hvor han over en lang periode bidrog til et væld af serier.

Nogle vil måske kunne huske fra Horsens at Simpson under et af hans tidligere besøg på vores festival tog del i en interessant paneldebat om netop 2000 AD, hvor han sammen med Mike Collins, Rufus Dayglo og Simon Bisley kom ind på mange spændende vinkler på at bidrage til det sejlivede sci-fi-antologiblad. Var du ikke til stede kan vi varmt anbefale at finde videoen på Art Bubble TV – den er et lyt værd hvis man har en interesse i britiske tegneserier.

I hans tid ved 2000 AD har han blandt andet tegnet “Judge Anderson” skrevet af Allan Grant, “Venus Bluegenes” skrevet af Grant Morrison, “Judge Dredd”-historier skrevet af Alan Grant og John Wagner, og “Rogue Trooper” med Dave Gibbons.

Som mange andre tegnere og forfattere fra Storbritannien, så fik de øje på ham ovre fra den anden side af andedammen i de tidlige 1990ere, og mellem 1991 og 1994 tegnede han ren række ikoniske “Hellblazer” historier skrevet af Garth Ennis. En opgave blev til flere for de amerikanske forlag, og snart fik han mange nye titler tilføjet til sin bibliografi: Excalibur for Marvel (skrevet af Alan Davis), Aliens for Dark Horse (skrevet af Ian Edginton), Animal Man for Vertigo, The Punisher 2099 for Marvel, Batman for DC.

Arbejdet på de mange serier gjorde også at han fik muligheden for at udgive tre serier om vampyrpigerne i “Vamps” i samarbejde med Elaine Lee.

Efter en årrække med arbejde for de amerikanske forlag blev han dog lidt træt af redaktørernes indblanding, og da han så en mulighed for at komme indenfor i filmbranchen som storyboardkunstner, så greb han den, og har siden arbejdet på film som Reign of Fire, Your Highness og City of Embers.

Arbejdet som storyboard kunstner på en række fantasyfilm ledte ham til at udføre samme arbejde på HBOs “Game of Thrones” serie, hvor han har haft en stor indflydelsen på hvad millioner af seere har nydt glide hen over skærmen.