Werner Wejp Olsen

KRIMI-QUIZ begyndte som en irritation over et fast ugentligt indslag i Billed Bladet. Her havde krimiforfatteren Frits Remar to sider med en krimigåde, hvor læserne ved hjælp af en række sort/hvide fotos skulle prøve at løse ugens mysterium. Problemet var, at disse fotos var så utydelige, at man dels skulle have et par skarpe øjne, dels en portion tålmodighed til at gå i lag med at lege detektiv.
Det måtte da kunne gøres meget bedre med en tegneserie, tænkte jeg og gik op på redaktionen og fik en snak med Billed Bladets navnkundige chefredaktør, Ib Johannesen. Han var en barsk herre at forhandle med – en mand af få ord. Når han brummede, var der et nej. Når han gryntede, kunne det være et ja. Da han så mit oplæg til en krimigåde som tegneserie, gryntede han hele to gange, så næste uge startede KRIMI-QUIZ i Billed Bladet under titlen MAX MØLLER, som fik lov at afsløre grådige venstrehåndede nevøer og andre skarnsfolk i en hel del år, indtil den gode hr. Johannesen ville prøve noget nyt.

Heldigvis fik jeg samtidig en henvendelse fra et britisk pressebureau, som kunne se nogle internationale muligheder i Max Møllers evner som detektiv. Serien skiftede navn til INSPECTOR DANGER’S CRIME-QUIZ, hvis hovedperson fremover opklarede utallige forbrydelser rundt omkring i verden. Han har således være publiceret i de fleste europæiske og skandinaviske lande inklusiv Færøerne. Ligeledes så eksotiske steder som Brasilien, Kenya, Tyrkiet, Indien, Pakistan, Indonesien, Malaysia, Bangladesh, Australien, New Zealand og Filippinerne.

I Danmark publiceres KRIMI-QUIZ nu primært i SE & Hør. I den store verden kan man følge Inspector Danger på verdens største web-site for tegneserier via dette link:

Gocomics.com/inspector-dangers-crime-quiz.

Det er nu blevet til omkring 1700 krimi-noveller i tegneserie-form. Det er da en hel del. Jeg gad vide, om det er nok til en dag at komme i ”Guiness Book of World Records”?

Til Art Bubble udkommer Werner Wejp Olsens samlede FELIX historier, udgivet af Forlaget Fabel.