Hanne Hansen 2018 gik til…

Årets Hanne Hansen pris blev uddelt på Dokk1, d. 22. september. 

Lars Jakobsen, Art Bubbles festivalleder og manden bag prisen og uddelingen, hyldede i sin Hanne Hansen tale den tidligere modtager, Mort Walker, som gik bort tidligere på året. Mort Walker, som skabte Basserne, tegnede til det sidste og den pris han modtog i 2016 stod på en plads ved hans tegnebord, hvor han kunne se den hver dag.

Som afslutning på sin tale – afslørede Lars Jakobsen, at han trak sig tilbage som vært for Hanne Hansen prisen og overlod rollen til Gunnar Wille, som fremover skal lede slagets gang, når Hanne Hansen prisen uddeles.

Efter en kort indledning fik sidste års modtagere af prisen – Christopher Ouzman, Peter Madsen, Frank Madsen og Sussi Bech – ordet.

Christopher Ouzman præsenterede først årets modtager af Hanne Hansen æresprisen, som gik til Hermann Huppen, for sit virke inden for tegneserier og den inspiration han har givet sine danske kolleger og fans.

Årets danske modtagere af prisen blev:

Henning Kure, for sit bidrag og sin rolle i tegneserieindustrien i Danmark.

Orla Klausen, for Gøngehøvdingen og Jens Langkniv, som i den grad havde inspireret mange af de fremmødte publikummer og givet mange der havde svært ved at læse en grund til at blive bedre.

Nikoline Werdelin, for sin evne til at bruge tegneserier til at få folk til både at græde og grine samtidig.

Som tidligere, skal de 3 prismodtagere i 2018 vælge, hvem der skal modtage prisen i 2019, hvor Art Bubble vender tilbage til Rundetårn.

Flere billeder og optagelse fra prisuddelingen kommer snarest.

 

Her foroven kan du se livestreamen fra årets Hanne Hansen uddeling. 
Optagelser fra uddelingen kommer snarest.