Filtkongen

Filtkongen Henrik Dannevang har altid tegnet siden han var dreng, og opdagede nu en ny måde at tegne på, hvor tegneseriefigurer blev levende på.

Henrik Dannevang opdagede filtens lyksagligheder i forbindelse med sit arbejde i psykiatrien, hvor han så nogle borgere filte julehjerter. Det ville han gerne selv prøve, da det så spændende ud.

Han havde hørt om vådfilt med sæbevand, men dette var nålefilt, hvor man prikker gennem en tot uld med en nål med modhager, hvilket får den bløde uld til at filtes sammen til fast form.

Pludselig sad han med en lille trold ud fra fri fantasi og har lige siden 2012 filtet tegneseriefigurer. Det er ikke er helt let, da man på papiret kun ser fra en side ad gangen. Så der skal findes billeder fra andre vinkler, for at Filtkongen kan få hele billedet med i 3D.

De første figurer var til sine egne børn, som naturligvis så tegnefilm og gerne ville have deres favoritter legemeliggjorte. Siden er det blevet til mange figurer, da han gerne tager en udfordring op og sidder i mellem 5-15 timer – eller mere – filter på en figur, før den er helt perfekt. For alle hans figurer ligner på en prik, de tegneseriefigurer, som han genne tiderne har læst om.

Filtkongen elsker tegneserier og hans favoritter er de frække eller skøre a la underground, men han går ikke af vejen for at filte en Gammelpot, en Asterix eller en Vakse Viggo.

Filtning er en hobby for Filtkongen, der med en travl hverdag med fuldtidsarbejde, kone og børn, kun har begrænset tid til filtning. Dog ville han gerne prøve at kunne fordybe sig i det og se hvad det kunne fører til ud i fremtiden.

Filtkongen var en stor succes på tegneseriefestivalen Art Bubble i Horsens 2016. Selv tegneren af Basserne, Brian Walker fik øje på de filtede figurer af Basserne og måtte straks have dem med hjem til sin far, skaberen af Basserne Mort Walker, der glad sendte et billed til Filtkongen.

DanishDutchEnglishFrenchGermanItalianPolishPortugueseSpanish