Ingo Milton

Ingo Milton

Ingo Milton kom til København i slut 70′erne med en grafisk uddannelse fra Kolding Kunsthåndværkerskole i baglommen. Mens arbejde for reklamebureauer betalte huslejen var det tegneserier der havde interessen.
 
Han er medstifter af tegnestuen ‘Gimle’ hvor han og andre lidelsesfæller fandt tilflugt. Mange af tegnerne på Gimle arbejdede på tegneseriefilmen ‘Valhalla’ (1983-86). Ingo var ingen undtagelse, hvor han var baggrundstegner på filmen.
 
Hans forkærlighed for historiske miljøer resulterede i album-serien ‘Skalken Joff’ (Carlsen) og illustrationer til ‘Absalon – en biskop i krig’ (Politikens Børnebøger).
 
De senere år er det lykkedes ham at indsmugle tegneserier på forskellige museer: ‘Seks helgenlegender’ (Museum Østjylland), ‘Illerup Ådal’ (Moesgård), ‘Adolpho Episoden’ (Museet for Søfart), ‘Den behøvlede svend’ (Den Gamle By) og ‘Korstogsbyen Kalundborg’ (Museum Vestsjælland)
 
Ingo Milton er forøvrigt aktuel med ‘Sagen om Shamanens Amulet’, som er hans bidrag til antologien ‘Tankespil’, der netop bliver udgivet af Forlaget Fabel under tegneseriefestivalen Art-Bubble.
 
Antologien ‘Tankespil’ består af små tegneserie noveller, som alle er inspireret af Arthur Conan Doyles figur ‘Sherlock Holmes’.