Peter Madsen – Valhalla, Troldeliv,  m.fl.

Peter Madsen

Peter Madsen (født 12. maj 1958 i Århus), er tegner, forfatter, filmskaber og foredragsholder.

Allerede som 15 årig fik Peter Madsen udgivet sine første striber, men valgte at studere medicin i årene 1980-1984. Dog trak arbejdet som instruktør på tegnefilmen Valhalla så meget, at han valgte at stoppe studierne. Netop tegneserien Valhalla, med historien om de nordiske gudemyter, gjorde Peter Madsen landskendt. Der er udgivet 15 albums i serien, som i 1986 også blev den første danske tegnefilm af en spillefilms længde.

Peter Madsen har illustreret flere bibelhistorier, hvor den første var en tegneserien Menneskesønnen på 136 sider i akvarel. Den udkom i 1995 og fortalte historien om Jesu liv baseret på de fire evangelier i Det Nye Testamente. I 1999 fortolkede Peter Madsen Jobs Bog i form af en billedbog for voksne Historien om Job, der er illustreret i ekspressiv stil. I 2008 skrev og illustrerede Peter Madsen Rejsen til Jerusalem, som handler om påsken. Yderligere har Peter Madsen i 2000 illustreret Skolebibelen, der er skrevet af Bodil Busk Sørensen.

Sammen med Johannes Møllehave har Peter Madsen i 2003 skrevet Signes Jul, der er en julebog for hele familien, som Peter Madsen iøvrigt har gennemillustreret.

Af eventyrer udgav Peter Madsen i  2004 en ny fortolkning af H.C. Andersens Historien om en Mor – frit efter et eventyr af H.C. Andersen – denne gang i tegneserie-form og hvor han har malet i akvarel og gouache. I 2014 udkom Eventyrbogen med 25 udvalgte, klassiske folkeeventyr, fortalt og illustreret af Peter med 175 store farveillustrationer.

Billedbogserien, Troldeliv, som Peter Madsen har lavet sammen med sin kone, Sissel Bøe udkom i 2009 med de første bøger. Indtil nu er der udkommet 10 bøger i serien. Han har også illustreret billedbogen Troldehistorien i 1989, skrevet af Henning Kure og med rim af Rune T. Kidde.

Peter Madsen haft et væld af forskelligartede illustrationsopgaver der strækker sig fra bog- og pladeomslag, plakater og tegninger til tidsskrifter, aviser og foreninger til storyboards, T-shirt-designs, frimærker og vægmalerier. Som foredragsholder har Peter Madsen gennem de sidste 20 år holdt mere end 1000 foredrag

DanishDutchEnglishFrenchGermanItalianPolishPortugueseSpanish