Hanne Hansen-prisen 2019

Hanne Hansen prisen er igen årets begivenhed i tegneseriebranchen.

Hanne Hansen er skabt af Arne Ungermann, der blandt andet er kendt for illustrationerne til Jens Sigsgaards Palle alene i Verden samt adskillige bøger med børnerim og tegneserien om Hanne Hansen. Arne Ungermann har også illustreret Jørn Riels Grønlands fortællinger på humoristisk vis i tråd med fortællingerne. Hans karakteristiske streg er let genkendelig. Han er desuden kendt for sine små vignetter til Matadors rulletekster. Ungermann var en markant bidragyder til Politikens “Magasinet”. Prisen hedder Hanne Hansen prisen, efter tegneserien om den lille husholderske der kunne læses i Politikken fra 1935 og helt frem til 1959.


Hanne Hansen prisen er tegneseriernes svar på den danske Bodilpris. Modtagerne af prisen får til opgave at vælge næste års modtagere. Prisen gives til personer som har gjort en særlig indsats for dansk tegneserie. Prisen gives også til en udenlandsk person, der særlig har gjort en forskel på den danske tegneseriescene, eller som en ærespris.

Prisen uddeles til tegneseriefestivalen Art Bubble i Rundetårn Lørdag d. 9. okt kl 18.30.

Der er gratis adgang til prisuddelingen, så længe man har adgang til Rundetårn.

Kom og hep på de danske og udenlandske tegnere – vært er Gunnar Wille.

 

Art Bubble

DanishDutchEnglishFrenchGermanItalianPolishPortugueseSpanish