Frank Madsen – Kurt Dunder, Eks Libris m.fl.

FRANK MADSEN - Kurt Dunder, Eks Libris m.fl.

Frank Madsen (født i Kalundborg i 1962) begyndte allerede som lille dreng at tegne og fortsatte med det op gennem hele sin skoletid.
Frank blev professionel inden for tegneseriemediet i 1983, hvor han tegnede Søren Spætte. Efter Helge Halls død samme år overtog han avisstriben “Hans og Grete”, der dagligt bragtes i 14 aviser landet over – bl.a. i hans hjembys Kalundborg Folkeblad, der dog ironisk nok skyndte sig at sige den op.
For LEGO skrev og tegnede Frank Madsen i 1984-87 tre tegneseriealbum, der udkom på seks sprog. Det var første gang, LEGO-figurerne blev “bragt til live” i fiktiv form, og således forløberen for vore dages populære film og computerspil med de elskede danske plasticfigurer.
Udover tegneserier har Frank Madsen også tegnet story board til tegnefilmen “Hjælp, jeg er en fisk”.
I 1988 debuterede Frank med sin egen tegneserie, Kurt Dunder, som siden er udkommet i 4 bind. Kurt Dunder var den første tegneseriefigur i Danmark med egen hjemmeside (1996). I 2010 begyndte Frank at skrive manuskript til serien “Eks Libris”, som bliver til i samarbejde med hans hustru, Sussi Bech, til Weekendavisen hver fredag.
Frank Madsen er også aktiv som idémand og forfatter af børnebøger; bl.a. bøgerne om verdens største detektiv, Snus Mus, der løser naturens gåder med hjælp fra sin trofaste sekretær, Bente. Sammen med Sussi Bech er han ligeledes i gang med en 10-binds sci-fi-serie, “Gustav og raketbroderskabet”.
Det var også Frank, som tog initiativ til oprettelsen af interesseorganisationen Danske Tegneserieskabere, som siden 1989 har varetaget de faglige interesser blandt mediets udøvere (forfattere, tegnere, farvelæggere) overfor politikerne, myndighederne og offentligheden. I perioden 1990-95 udgav han tidsskriftet Seriejournalen, som derefter fungerede som en populær hjemmeside helt frem til 2010.

Frank Madsen signerer på Forlaget Eudors stand 10-18 begge dage.