TCAF at Art Bubble

Art Bubble byder Toronto Comics Arts Festival og tegneserieskaberne Sean Karemaker, Jillian Fleck og Shawn Daley velkomne.

I maj 2018 drog Art Bubble mod Toronto, Canada, hvor festivalen TCAF bliver afholdt årligt. I samarbejde med Statens Kunstfond præsenterede festivalen sig selv, danske tegneserier og fire danske tegneserieskabere på Toronto Reference Library.

Dette var starten på et samarbejde som nu fører til, at Toronto Comics Arts Festival kommer til Art Bubble for at præsentere canadiske tegneserier for et dansk publikum. Med sig på turen har de tre canadiske tegneserieskabere, hvoraf en har et helt specielt forhold til Danmark.

I sin barndom så Sean Karemaker spøgelser i skovene udenfor Vancouver, hvor han er vokset op, med en dansk mor og canadisk far. Han er uddannet i grafisk design fra Malaspine Universitet i Nanaimo og har arbejdet indenfor computerspilsdesign, grafisk design og illustration.

Han har haft adskillige udstillinger i gallerier rundt omkring i Vancouver og i senere tid har han udgivet værkerne The Ghosts We Know og Feast of Fields – Part 1: Mor, biografiske værker som bryder med den traditionelle måde at fremstille tegneserier, da Karemaker ofte tegner på enorme skriftruller, som giver ham mulighed for at give tegningerne en mere flydende og grænseløs kvalitet.

Feast of Fields, som i Canada er nomineret til en Joe Shuster Award, fortæller om Seans forhold til hans mor, Hanne Nim fra Esbjerg og hendes barndom i Danmark og du kan møde denne prisnominerede tegneserieskaber på Dokk1 i Aarhus, hvor han fortæller om og fremviser sine vidunderlige skriftruller.

Læs mere om Sean Karemaker på hans hjemmeside: www.seankaremaker.com, hvor du også kan se og høre ham snakke om sine andre værker, og læse uddrag fra dem.

Jillian Fleck er kunstner og tegneserieskaber fra Alberta, Canada. Hun er uddannet fra Alberta College of Art and Design. Jillians værker fokuserer på køn, sexualitet og den antropocæne tidsalder – menneskets tid.

Du kan læse hendes webcomic, My Boxfriend, på hendes hjemmeside www.jillianfleck.com og til Art Bubble kan du købe hendes bog Lake Jericho.

Shawn Daley er født og opvokset i Toronto, hvor han fortsat bor i dag og laver tegneserier. Han er aktuel med tegneserierne Samurai Grandpa og Ogre, som han tager med sig til Dokk1. Udover at tegne, komponerer han også chiptunes musik, som den de fleste kender fra 80’ernes computerspil.

Lære mere om Shawn Daley på www.shawndaley.ca

Art Bubble er utroligt glade for at kunne byde TCAF delegationen velkomne til Danmark, og vi ser frem til at styrke forholdet mellem de danske og canadiske tegneserieskabere og på samme tid give danske tegneserielæsere mulighed for at udforske det enorme udbud af canadiske kvalitetsværker.

TCAF delegation ledes af to af festivalens grundlæggere, Christopher Butcher og Andrew Woodrow-Butcher, som sammen med et dedikeret team, har gjort Toronto Comics Arts Festival til Canadas førende tegneseriefestival.

Jilian Fleck

Sean Karemaker

Shawn Daley