Nye udgivelser på Art Bubble

Der er masser af spændende nye udgivelser i vente, når Art Bubble indtager Dokk1 i Aarhus, d. 22. april.

Det er efterhånden blevet en vane for forlagene at have en masse spændende nye udgivelser og det bliver ikke anderledes i Dokk1.

Forlaget Fabel byder på en fantastisk spændende antologi om mesterdetektiven Sherlock Holmes: TANKESPIL – Ekstraordinære fortællinger inspireret af Sherlock Holmes. Samtlige 15 historier i antologien er lavet af danske tegneserieskabere fordelt over 164 sider. Bogen kan erhverves til festivalen, hvor mange af bidragsyderne også vil være at finde.
TANKESPIL – Ekstraordinære fortællinger inspireret af Sherlock Holmes, Forlaget Fabel, 164 sider, 199,-

Forlaget Fahrenheit har intet mindre end 3 nye udgivelser med til Aarhus. Aarhusianeren, forfatteren og illustratoren Søren Jessen er aktuel med en fortolkning af Franz Kafkas berømte novelle ”Forvandlingen”, der har den så berømte indledningssekvens: ”Da Gregor Samsa en morgen vågnede af urolige drømme fandt han sig i sin seng forvandlet til et uhyre kryb …”

Søren Jessen, der i snart 30 år har skrevet og tegnet en lang række bøger for børn, unge og voksne, leverer i en overlegen sort/hvid tranformation af en af det 20. århundredes mest markante noveller til graphic novel.

Emil Brahe og Andreas Hansn har rumsteret i nogle år med ”Djyon Dære”, ”Sydvinter” og ”Atomvinterbørn”, og er nu klar med deres magnus opus, det imponerende 184 siders alt-favnende ”Okkult mekanik” – en mastodontisk, magisk og filosofisk fortælling om en mand, der vil fremmane en ny verdensorden.

Palle Schmidt og Chris Miskiewicz har med “Thomas Alsop” bind 1 løftet sløret for mystiske hændelser på Manhattan, som dens beskytter, magikeren Thomas Alsop, ikke er forberedt på at klare. I Dokk1 kommer “Thomas Alsop” bind 2, som det første oversat af Thomas Berger, og i anledning af udgivelsen kan man på Dokk1 møde både Palle Schmidt og Chris Miskiewicz.

Forlaget desAHJn præsenterer også 3 nye udgivelser. Ping-pris vinderen Thomas Nøhr har samlet sine prisvindende tegneserier i albummet “Når jeg tegner …”, om hans psykiske nedtur og kamp mod et ufølsomt behandlersystem.

Holger Philipsens “Dan Frisk” bliver for første gang udgivet i en samlet udgave, efter den i sin tid blev bragt i Allers CAB/CAE hæfter.

Slutteligt udkommer tredie og sidste bind i den samlede udgivelse af Arne Hall Jensens og Helge Hansens klassiske danske adventureserie “Ann – Jungletemplets gåde“. I den forbindelse rummer forlagets stand også en lille plancheudstilling om samme series publikationshistorie under titlen “Dansk tegneserieguld”.
Og så kan man forøvrigt møde tegneseriehistorikeren Anders Hjorth-Jørgensen og få en snak med ham om hans mange oplevelser med tegneserier og hans bog “Opdraget til terror? Erindringer fra de kulørte siders brogede verden”.

Forlaget Shadowzone har kort inden festivalen udgivet tredie bind i “Undertaker” serien, om bedemanden Jonas Crow, med den noget brogede fortid. Gedigen western i bedste Clint Eastwood stil.

Forlaget Zoom, Nordens nok største tegneserieforlag, har Art Bubble i Aarhus som årets store event og medbringer et hav af fantastiske titler. “Rubine” og “Kid Lucky” er blandt forlagets seneste udgivelser.

Fiesta Magasinet, som tæller tegneserieskaberne Peter Kielland, Mårdøn Smet, Line Høj Høstrup, Christian Henry, Mathilde Elsa Garreau, Johan F. Krarup og Mette Ehlers, har blad #2 klar til Dokk1, med en forside af den supertalentfulde Mette Ehlers.

Thomas Friis Pedersen har også nogle nyheder med i form af nye Zombiekravlenisser, som denne gang tæller et par sprællenisser, og så har han sin helt nye “Vi tegner monstre” – en trin for trin tegnevejledning til at tegne dine yndlingsmonstre.

DanishDutchEnglishFrenchGermanItalianPolishPortugueseSpanish