Art-Bubble Gallamiddag

HHPrisen16Hanne Hansen prisen uddeles i år i Kongesalen på Jørgensens Hotel i Horsens i forbindelse med Art-Bubble på Danmarks Industrimuseum, d. 10. sept. Kl 19.00. Prisen gives af sidste års prismodtagere, der i år har valgt prismodtagerne for 2016. Det er Søren Vinterberg, Per Sanderhage og Iben Overgaard der skal overrække prisen ved en Gallamiddag.

I 2014 fik Danmark en helt ny tegneseriepris. Den blev uddelt første gang på Art-Bubble i Horsens i september 2014. Prisen er opkaldt efter en figur af en af Danmarks mest kendte tegnere gennem tiden, Arne Ungermann. Prisen blev til i samarbejde med Arne Ungermanns datter Line, der desværre aldrig opnåede at være med til prisuddelingen. Line døde i 2015 af længere tids sygdom. Tak til Line, prisen lever videre i både Lines og hendes fars ånd.

Prismodtagere i 16-2Prisen hedder Hanne Hansen prisen, efter tegneserien om den lille husholderske der kunne læses i Politikken fra 1935 og helt frem til 1959. Det er tegneseriernes svar på den danske Bodilpris. Vinderne af prisen får til opgave at nominere næste års vindere, som har gjort en særlig indsats for dansk tegneserie. I enkelte tilfælde kan prisen også gives til en udenlandsk person der særlig har gjort en forskel på den danske tegneseriescene.

”Jeg er utroligt beæret og meget rørt. Jeg havde ikke forventet at modtage en dansk tegneseriepris. Jeg takker alle mine danske kolleger og vil opmuntre dem til at fortsætte det gode arbejde. At lave tegneserier er et fantastisk job,” sagde Albert Uderzo da han modtog prisen i 2015. Sammen med tekstforfatteren René Goscinny skabte han i 1959 den internationalt kendte tegneseriehelt Asterix.

Meningen med prisen er, som Uderzo siger, at give et skulderklap eller en opmuntring, fordi tegneserier netop er et fantastisk og krævende arbejde.

Ud over at møde de inviterede gæster til festivalen er det muligt at købe billet til prisoverrækkelsen, som inkluderer en 3 retters gallamiddag, som du kan nyde sammen med alle Art-Bubbles inviterede tegnere.

Prisen for at middagen og deltagelse ved den herlige prisoverrækkelse er 350,- og der er et begrænset antal billetter til salg.

DER ER NU LUKKET FOR TILMELDINGER OG VI GLÆDER OS TIL AT SE JER I WEEKENDEN!

 

 

Kongesalen 1Facade 111156181_987938604557587_5031532661729122192_n