Natachas far kommer i Rundetårn

WalthéryDet er lykkedes os i Art Bubbles bestyrelse at få trukket den fantastiske belgiske tegner Francois Walthéry (Natacha, Rubine m.fl.) til som gæst til årets Art Bubble tegneseriefestival. Vi præsenterer ham i samarbejde med Fyns Antikvariat.

Den første af Cobolts Natacha samlinger.
Den første af Cobolts Natacha samlinger.

Francois Walthery blev født i 1946 og begyndte sin tegneseriekarriere i 1961 efter deltagelse i en tegnekonkurrence. I 1963 fik han sit første job hos selveste Peyo, hvor han arbejde på Smølferne. Dette blev efterfulgt af titlerne Henrik og Hagbard samt Benny Bomstærk.

Han fik sit store gennembrud i 1970, hvor serien Natascha debuterede i Spirou magasinet. Serien opfyldte Walthérys drøm om at tegne en mere actionfyldt historie og stewardessen Natacha gav ham den perfekte mulighed for at komme verden rundt. Siden er det blevet til enogtyve albums med den nu verdensberømte stewardesse. I 1993 kom første album i serien Rubine, om en kvindelig politibetjent i Chicago. Til dato er 7 ud af seriens hidtil 13 album udkommet på dansk.

Stewardessen Natacha er yderst populær i Danmark, hvor der er udkommet 21 bind om hendes eventyr.
Stewardessen Natacha er yderst populær i Danmark, hvor der er udkommet 21 bind om hendes eventyr.

Walthéry slutter sig til en fornem skare af tegnere når Art Bubble 14-15. november afholdes i Rundetårn i hjertet af København, iblandt dem: Don Rosa (USA), David Petersen (USA), JP Ahonen (FIN), Henrik Rehr (Dansker i USA), Ingo Milton (DK), Thierry Capezzone (Franskmand i DK) og Anni Lippert (DK).