Accent UK

Tegneserier med britisk accent

Accent UK er et britisk tegneserieforlag og tegneseriefællesskab grundlagt i 2002 af Colin Mathieson og Dave West som et kunstnerisk talerør for dele af den britiske tegneserieundergrund. Gennem årene har de udgivet en lang række udgivelser, både monografier (blandt andet har danske Martin Flink udgivet titler fra AccentUK) og antologier. Udover grundlæggerne kan blandt forlagets udgivne tegnere og forfattere tælles folk så som Gary Crutchley, Leah Moore, David Hitchcock, Andy Bloor, Jon H. Ayre, Bridgeen Gillespie og John Reppion.

I anledning af årets Art-Bubble festival sender AccentUK to af deres prominente folk afsted til Rundetårn:

Colin Mathieson er en af forlaget/kollektivets grundlæggere, og har siden starten bidraget både som redaktør, forfatter og tegner på en lang række af deres titler. Heriblandt kan nævnes hans bidrag til mange af AccentUKs antologiserier (så som den årlige antologi “Asylum”), og hans “Moments of Adventure” serie fyldt med mængder af korte historier. Ligeledes har Colin over årene bidraget til en række antologier fra andre britiske forlag.

Colins interesser er alsidige og han lader sig ikke låse fast i én genre, men har i sit arbejde kastet sig over både zombier, landevejsrøvere pirater, spøgelsesjægere, steam punk, og historiske serier. De sidstnævnte blandt andet i samarbejde med National Arms Museum i London – et projekt der blandt andet har ledt hans veje forbi Sydafrika.

Gary Crutchley, årets anden repræsentant fra det britiske forlag, er en garvet tegner der gennem årene blandt andet har tegnet for forlag som Trident Comics, Caliber Comics, Malibu Comics og for det berømmede britiske tegneserieblad 2000AD der gennem årtier har været grobund for den science fiction vendte del af den engelske tegneserieverden. Gary har ligesom Colin bidraget til en lang række antologier – både for AccentUK, og for forlag som Insomnia og Time Bomb Comics.

Garys helt store interesse er westerns, hvilket også klart afspejler sig i hans arbejde, f.eks. i serien WesternNoir som han tegner, og som han skriver i fællesskab med Dave West (AccentUKs anden grundlægger). Serien kombinerer klassiske westerntemaer med horror elementer. Er man til krydsningen mellem westerngenren og det overnaturlige kan man se frem til den danske debut på den grafiske roman “Hard Country” som både har illustreret og skrevet (i fællesskab med Andrew Elliot)