SYTSE S ALGERA – 24/7, Cell, Aqua Invicta, De Vries

Alle illustrationer ©Sytse Algera og samarbejdspartnere

Sytse S. Algera er forfatter, redaktør og politimand, som fik chancen til at skrive om tegneserier i Holland i 90’erne, da et tegneseriemagasin fandt ud af, at han skulle til USA for at snakke med amerikanske tegneserieskabere om at komme til Europa. Den ene artikel vendte op og ned på hans liv og kort efter sit besøg i USA blev bedt om at assistere en række hollandske forlag med redaktionelt input og oversættelse af en række superhelte og fantasi-tegneserier.
Sideløbende med sin karriere som forfatter og redaktør, arbejdede han også for politiet i Holland. I 2009 bad en redaktør hos det anerkendte blad Eppo ham om hjælp på en række projekter. Dette førte til et møde med den belgiske tegner Patrick van Oppen og sammen skabte de serien De Vries, om en journalist, hvis næse for sensationsnyheder ofte bringer hans familie i fare.
Bind 2, Vuurdoop, blev nomineret til den hollandske Stripschapspenning i 2012, som er Hollands svar på Eisner-prisen. Serien endte med at blive 4 bind og afsluttede i 2017.
Udover De Vries, har Sytse skabt serien Cell om en terrorcelle der angriber lufthavnen i Amsterdam på spektakulær vis. Denne blev rigt illustreret af den polske tegner Przemyslaw Klosin. Serien tager fat i emner som nationalisme og politisk korruption af værste skuffe, alt imens seriens hovedperson, en ung mand af marrokansk afstamning, bliver jaget af politiet igennem tværs over landet, hvor en racistisk politiker udnytter Hollændernes nationalisme for egen vindings skyld.
I 2012 begyndte Algera, sammen med van Oppen, at drage på sine erfaringer som politimand, da han blev bedt om at lave en realistisk politiserie. Dette førte til titlen 24/7, om to nyuddannede politifolk i Hague. Det første bind blev en kæmpesucces og bind 2 forventes at blive udgivet i 2018.
Sammen med Leroy Soesman har han skabt serien Aqua Invicta, der foregår i et post-apokalyptisk Europa, som blev oversvømmet efter månen falder ud af sit kredsløb og rammer jorden.
Du kan møde Sytse S. Algera og Leroy Soesman i Rundetårn.
Følg på sociale medier
Share This