SUSSI BECH – Nofret, Dalila den Drevne m.fl.

Sussi Bech (født 1958 i Birkerød) er en dansk, prisbelønnet forfatter og illustrator af tegneserier og børnebøger. Sussi Bechs debuttegneserie var “Zainab” i 1985, efter serien havde været bragt som føljeton i Berlingske. Kendt blev hun for alvor med tegneserien “Nofret”, der udkom i bogform første gang i 1986, og indtil videre er udgivet i 12 bind og solgt i over 75.000 eksemplarer.

Siden er det blev til flere tegneserier: “Aida Nur”, “Dalila den Drevne”, “De vilde Svaner” og “Egtved Pigen”. I 2009 bad Weekendavisen hende lave en tegneserie til avisens bogsektion, BØGER. Det blev til “Eks Libris”, som hun i snart et årti har lavet sammen med sin mand, Frank Madsen. Serien handler om litteraturens verden og beskriver skrupelløst livet blandt forlagsredaktører, bibliotekarer, forfattere og indimellem også tegneserieskabere. Serien er udsendt i foreløbig seks bind.

Sussi Bech er blevet tildelt flere priser for sin indsats gennem årene, bl.a. Ping Prisen, BØ-FA Prisen, Orla Prisen og senest Adamsonstatyetten ved Svenska Serieakademins 50 års jubilæumsfest i Stockholm i 2015.


Udover tegneserierne har Sussi Bech siden 1999 illustreret mere end 50 børnebøger om tv-dukkerne Kaj & Andrea for Danmarks Radio samt over 70 andre børnebøger. Efter manuskript af Frank Madsen har hun tegnet billedbøgerne om verdens største detektiv “Snus Mus” og “Søren tror ikke på bøhmænd” samt sci-fi-serien “Gustav og Raketbroderskabet” for større børn.

Herudover har Sussi illustreret folkeeventyr for Nationalmuseet, tegnet DR’s julekalender og i 2010 fik Sussi Bech fornøjelsen af at tegne årets julemærke, som blev trykt i et oplag på 500.000 eksemplarer.

Senest er Sussi Bech aktuel med luksusudgaven i farver af hendes allerførste tegneserie, “Dalila den Drevne”, der udover de 100 nyfarvelagte tegneseriesider om livet i Harun al-Raschids Bagdad også indeholder 20 bonussider med fortællingen om, hvordan Sussis eget tegneeventyr startede som teenager tilbage i 1970’erne.
I 2016 debuterede Sussi også som børnebogsforfatter i samarbejde med Ingo Milton. Sammen har de skrevet børnebogsserien “Aziru”, der blev bragt som føljeton over 20 uger i Weekendavisen og derefter udkom i 2 bind fra Forlaget Eudor.
Man kan følge tilblivelsen af Sussi Bechs arbejde på hendes Facebook-side ‘Sussi Bech’ samt finde flere video på YouTube, hvor Sussi tegner og farvelægger.

Alt materiale ©Sussi Bech & Frank Madsen

Eksempler på udgivelser

Følg på sociale medier
Share This