MIKE MIGNOLA – Hellboy, BPRD, Lobster Johnson, mv.

Mike Mignola præsenteres i samarbejde med:

Mike Mignola er født 16. september 1960 i Berkeley, Californien og voksede op i Oakland. Hans interesse i spøgelser og monstre blev vækket tidligt og efter at have læst DRACULA som tretten-årig, blev han dybt begravet i viktoriansk litteratur.

Med ønske om at tegne monstre som levevej, flyttede han i 1982 til New York og fik arbejde hos Marvel Comics. Han begyndte som (en forfærdelig) rentegner og derefter illustrerede han titler som ROCKET RACOON, ALPHA FLIGHT og HULK. Sidst i 80’erne var han begyndt at udvikle den tegnestil som senere blev hans kendetegn. Han arbejdede både for DC og Marvel inden han i 1992 illustrerede tegneserieudgaven af BRAM STOKER’S DRACULA for Topps Comics.

I 1993 flyttede Mignola til Dark Horse og skabte HELLBOY – En halvdæmonisk detektiv der muligvis er nøglen til verdens undergang. ONDSKABENS FRØ havde John Byrne som med-forfatter men Mignola skrev resten af serien på egen hånd og den blev afsluttet for nylig. Udover tegneserien er der en række spin-offs BPRD, LOBSTER JOHNSON, ABE SAPIEN og WITCHFINDER), tre prosa antologier, adskillige romaner, 2 animerede film og 2 spillefilm med Ron Perlman. Desuden er der for nyligt annonceret at filmuniverset får et reboot.

Mike Mignola bor et sted i det sydlige Californien med sin kone og datter, en masse bøger og en kat.

Alle illustrationer ©Mike Mignola

Christine og Mike Mignola fra Youtubekanalen Drinking with comics

Fra Youtubekanalen TWAF.COM

Eksempler på udgivelser

Følg på sociale medier
Share This