Arctic Ring Comics

Arctic Ring  er en serie på seks grafiske bøger baseret på indfødte siberisk og grønlandsk stammekunst og -kultur, illustreret af de bedste europæiske kunstnere.

Arctic Ring animationserien tager dig med til nomaders telte, til bjerge, skov og hav, til møder med bjørne, shamaner og rendsyr. Du kommer med på en tur under jorden og op forbi polarstjernen til der overjordiske riger. Du vil opleve de lyse polarnætter og sneen og de lange stjernefylde vinternætter.

Mange på det europæiske fastland kender vi næsten intet til dette fantastiske univers befoket af hele pantheoner af fantastiske guder, helte og dyrefigurer som de arktiske folk har skabt over århundreder.

Det moderne publikum vil blive fascineret af disse eksotiske figurer og vil få lyst til at dykke dybere ned i de komplekse og indbyrdes sammenvævede magiske fortælleuniverser.

Nordens uvurderlige mytologier vil, hvis vi hjælper lidt til, hjælpe os mod en ny måde at leve på i pagt med naturen.

 

Initiativtager Leslie MacKenzie:

Mit arbejde indefor bøger, animationg og tegnerserier bygger på mine egne interesser. Jeg støtter unge til enten at illustrere mit materiale eller til at udgive deres egne værker. Dette år  vil mange af projekterne se dagens lys, og jeg glæder mig til at dele dem med jer.

Min interesse for tegneserier begyndte i 1968 efter man begyndte med offset printning. Jeg arbejdede med tekster og layouts for Londona alternative avis ‘Black Dwarf’, og siden for de amerikanske undergrundsaviser The Rat (NY) og The Good Times (San Francisco).

Musik blev tilføjet blandingen i 1977 da jeg var medforfatter på The Book of Am med min mand Juan Arkotxa. Et andet kollaborativt værk, The Book of Intxixu, med gæstekunsteren Daevid Allen fra Planet Gong, blev udgivet (på spansk og baskisk) i 1983. Disse værker kombinerer skraveringer, tegninger, historie og sange med musik skrevet til formålet. Begge værker er for nyligt blevet remixed af den talentfulde belgiske musiker Will Z og bliver sendt ud på engelsk af det det catalanske forlag WahWah.

I 1984 kom animation med i mit personlige mix, og fra 1988 med eget produktionsselskab West Highland Animation. I 2008 startede jeg forlaget DnaC der udgiver gaeliske børnebøger, og fra 2009 også graphic novels; Stop the Snowstorm og The Titmouse Hero. En tredje, ClanRiverWar, er illustreret af svejsiske Cecile de Brun.

Og nu er den fjerde titel på vej! The Bear Girl illustreret af den unge finske Sara Valta – den fortæller historien om den siberiske gud Mansis datter kommer ned fra huimlen for at redde os alle. De har premierer på Art Bubble!

Leslie MacKenzies hjemmesider

Følg Leslie MacKenzie på de sociale medier

Alle billeder © Arctic Ring Comics og Leslie MacKenzie

Blandt udgivelserne er at finde

Share This