Nyheder på Art Bubble

Dette er bogen verden har ventet på!
Kristina Rickens humoristiske beskrivelse og udfordringer med badevægten og hang til søde dager, er også en økologisk guide til alle os andre. Med sund og nærende humor kommer man altid længst. Livet er en dans på guldkarameller!
Kristina Ricken er kendt for sin humoristiske vinkel på dagliglivet på sin hjemmeside “Live fra Lolland”.

Palle Wennerwald blev født den 17. maj 1898 i Svendborg og blev uddannet håndværksmaler på Teknisk Skole. 

Derefter lærte han frescomaleri hos kunstmaleren Carl Budtz Møller (1882-1953) og dekorations- og reklametegning hos den kendte tegner og plakatkunstner Thor Bøgelund (1890-1959).

Fra slutningen af 1910’erne og igennem 1920’erne og 1930’erne var Palle Wennerwald mester for premiereplakaterne til en lang række danske og udenlandske film. Bl.a. til King Kong til filmens danske premiere i 1934. 

I 1950’erne og 1960’erne omsatte Palle Wennerwald en række romanklassikere til tegneserier. To af dem, Frederick Marryats Den flyvende Hollænder (The Phantom Ship) og Charles Dickens Oliver Twist er udgivet som Fra Tegneseriearkivet 9.

Det er med glæde og stolthed, at forlaget FABEL nu kan præsentere denne bog
med Werner Wejp-Olsens version af FELIX,
som først blev kreeret og tegnet af Jan Lööf.

Werner Wejp-Olsen forfattede og tegnede FELIX i godt og vel otte år, og det blev til 26 episoder,
som FABEL nu publicerer i kronologisk rækkefølge.

Første bind rummer de otte første historier med titlerne

GULDPISTOLEN
PROFESSOR FRANKENFURTERS HEMMELIGHED
ROBIN HOOD
VIDUNDERSTOFFET
VAN GOOK MYSTERIET
DEN STORE ENERGIKRISE
UTOPIA
DELFIN-MYSTERIET

Naturligvis bydes der også på en masse ekstra-materiale med historier og anekdoter om samarbejdet mellem Werner Wejp-Olsen og Jan Lööf, om venstrefløjens reaktion på den nye tegner, om FELIX som tegnefilm til B&U og om hvordan dagens daværende verdensbegivenheder store og små blev til inspiration til mange af historierne.
228 sider i hardcover.

Palle Wennerwald: 

Fra tegneseriearkivet 10:

Stifinder, Hævneren & Jane Eyre

272 sider, illustreret. Udkom 22. september 2018.

1. udgave, softcover. Kr. 150,-    

Harald Kanin er tegnet af Wilma van den Bosch og er som Freddy Miltons gode gamle historie med Kalle Klodrik, en Anders And historie der aldrig blev til en Anders And historie. Derfor kan du nu læse Harald Kanin på dansk. Historien er lavet efter en virkelig orangutang der hedder Bento. Historien en en god tegneserie for de mindre og hyggelig for de større.

Palle Wennerwald: 

Fra tegneseriearkivet 9:

Den flyvende Hollænder & Oliver Twist

248 sider, illustreret. Udkom 3. marts 2018.

1. udgave, softcover. Kr. 150,- .   

Prisnominerede Jacob Thybo har arbejdet på et nyt album sammen med Toke Odgaard-Jans.
En spændende og overraskende fantasy fortælling om en dreng der bliver født med et handikap.
Ingen tror han vil overleve, derfor bliver han kun døbt “Dreng”.

Vi følger hans liv fra han bliver født omkring 1835, til han som teenager må flygte med sin mor,
i de store skove i et land der ligner Nordamerika…

Du kan læse mere om albummets tilblivelse på www.mountainsablaze.com

Nye udgivelser fra Forlaget Zoom

Yoann er jo på Art Bubble, og sjovt nok udgiver Cobolt det allernyeste – og indtil videre allersidste – Splint & Co.-album på torsdag den 20. september. 

 

Det hedder Splint & Co. 56, selv om det egentlig ikke er Spirou 56 i Belgien, men et særalbum – i den franske “Hors-série”-kollektion, hvor de tidligere bind ligesom dette også har indeholdt korte historier af forskellige tegnere, men de tidligere historier har i mellemtiden været inkluderet i samlebindene med Splint & Co. og udgives derfor ikke separat på dansk. 

 

Når det alligevel hedder “Splint & Co. 56” på dansk, er det, fordi den gamle hovedserie muligvis helt ophører, eller i hvert fald er indstillet minimum i de næste 3-4 år, så der er ikke et “Splint & Co. 57” i udsigt – og fordi det trods alt heller ikke er et “Ekstraordinært eventyr med Splint & Co”. 

 

Den helt store Splint-føljeton i de næste år bliver Émile Bravos “Håbets tid” i fire kæmpebind på op mod 100 sider hver. Og så de forskellige aflæggerserier, “Zorglub”, Yoann og Vehlmanns kommende “Superpiccolo”-serie, flere enkeltstående “Ekstraordinære eventyr”, den tyske “Splint i Berlin” og en kommende “Champignac”-serie. Der bliver nok at holde styr på.

Siden opdateres løbende med nyheder