På billedet ses Arni Beck, Lars Jakobsen fra Art Bubble og Anthony Verniere og Thomas Friis fra Copenhagen Comics.

Danmarks to største tegneseriefestivaler har haft et frugtbart arbejdsmøde! Vi ønsker i Copenhagen Comics bestyrelse og i Art Bubbles styregruppe, at der kommer ro på tegneseriescenen. Derfor tog vi initiativ til en række møder der er afholdt helt og uden andre instansers og interesseforeningers indblanding. Vi mener begge det er vigtigt, at der kommer ro og overblik, så tegneseriepublikummet kan få gode oplevelser med hjem fra begge festivaler. Der har været sagt og skrevet meget, men vi mener, der er god plads til begge festivaler – da festivalernes profil er meget forskellig. Vi håber fra begge sider at forlag og foreninger vil se det som en unik og positiv gevinst for hele tegneseriebranchen, og støtte op om de danske festivaler.

Anthony Verniere, der ny formand for Copenhagen Comics, siger: Copenhagen Comics har en nyvalgt bestyrelse og der vil være festival i 2019. Vi er i dialog med Art Bubble, og vi vil ligeledes også gerne være i dialog med alle andre aktører. Dialogen omhandler sparring, vidensdeling og muligt samarbejde. Copenhagen Comics’ formål er stadig at støtte og fremme tegneseriemediet, samt alt der måtte relateres til dette medie. Vi glæder os over de mange festivaler o.lign der har været, og dem der måtte komme i fremtiden. Og vi ser frem til vores eget i 2019.

Lars Jakobsen, der er direktør for Art Bubble, fortæller: Jeg er glad for at vi er blevet enige om en fælles strategi for vores respektive festivaler. Copenhagen Comics afholdes således hvert andet år i København i det tidlige forår, hvor Art Bubble hvert år afholdes i efteråret, i henholdsvis i Rundetårn i København og på DOKK1 i Århus. Festivalernes forskellige profiler er en styrke for begge parter og jeg tror det vil være en berigelse for hele tegneseriedanmark. Vi glæder os til at komme i gang – det er frivilligt arbejde fra begge festivalers side – så derfor skal vi passe godt på os selv, så vi ikke løber træt.

Copenhagen Comics afholdes i februar 2019 og Art Bubble er klar i DOKK1 i Århus 22.-23. september 2018 og igen i efteråret 2019 i København.

Dette indlæg er skrevet af Lars Jakobsen.

Share This